4 τάσεις διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο το 2016

Οι συνιδρύτριες του blog Project Nursery, Melisa Fluhr και Pam Ginocchio είναι κορυφαίες σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το δωμάτιο του μωρού. Μοιράζονται λοιπόν τις προβλέψεις του για τις πρώτες τάσεις διακόσμησης του βρεφικού δωματίου για το 2016.

Ρίξτε μια ματιά και εμπνευστείτε!

Επιστροφή στα παστέλ χρώματα

Το 2016, το ντεκόρ των βρεφικών δωματίων επιστρέφει στα παστέλ χρώματα. Άλλωστε όταν σκέφτεστε το ιδανικό χρώμα για το δωμάτιο του μωρού σας, το μυαλό σας σίγουρα πάει στα παστέλ χρώματα που είναι ήρεμα και γλυκά.

Η Ginocchio λέει χαρακτηριστικά: «Είναι μια σοφιστικέ και διαχρονική επιλογή. Μπορεί να συνοδεύεται από μοντέρνα επίπλωση ή να συνδυαστεί και με άλλες τάσεις, δεν παύει όμως να αφήνει μια απαλή αίσθηση.»

Εκτός από το παραδοσιακό ροζ και μπλε υπάρχουν κι άλλα εξίσου εντυπωσιακά παστέλ χρώματα όπως το λιλά και το ανοιχτό πράσινο.

Φυσικό ξύλο

Από τα έπιπλα μέχρι τους πίνακες, το φυσικό ξύλο κερδίζει σε δημοτικότητα στην διακόσμηση του βρεφικού δωματίου για φέτος. «Αυτό ανακατεύει λίγο το παλιό με το καινούργιο», λέει η Ginocchio. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε όλα τα έπιπλα στο χρώμα του φυσικού ξύλου αλλά μπορείτε να δώσετε μια λεπτομέρεια με ξύλινη επένδυση στους τοίχους όπως για παράδειγμα ένα γράμμα ξύλινο με τα αρχικά του ονόματος του παιδιού σας.

Μπορεί το λευκό να ήταν το χρώμα που έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των γονέων, φαίνεται όμως ότι έρχεται πίσω σε δημοτικότητα τα τελευταία δύο χρόνια.

Όλα σύγχρονα

Ο μοντέρνος σχεδιασμός κάνει μια ισχυρή επανεμφάνιση φέτος. «Μετά από δύο χρόνια που επικρατούσε το φλοράλ, τα διακοσμητικά στοιχεία στις κούνιες και τα παραδοσιακά χρώματα στα παιδικά δωμάτια, τώρα βλέπουμε μια στροφή προς το καθαρό, το σύγχρονο και το απλό», λέει η Fluhr.

Ο σχεδιασμός στα έπιπλα λοιπόν τείνει προς τις καθαρές γραμμές και τον απλό σχεδιασμό. Τα παιδικά δωμάτια δεν είναι πλέον «φορτωμένα»!

Ψηλά στον αέρα

Σύννεφα, φεγγάρια και αστέρια είναι η νέα τάση που επικρατεί στις ιδιαίτερες πινελιές που έχουν τα παιδικά δωμάτια.

«Πέρυσι ήταν οι καρδιές , αλλά φέτος είναι όλα σχετικά με τα σύννεφα, τα φεγγάρια και τα αστέρια. Είναι γλυκές πινελιές, καθόλου υπερβολικές», καταλήγει η Ginocchio.

Τα σύννεφα και άλλα ουράνια σύμβολα άρχισαν να εμφανίζονται πρώτα στα μωρουδιακά ρούχα και έκτοτε μεταμορφώθηκαν σε τέλειες ταπετσαρίες, αυτοκόλλητα, μαξιλάρια. Έτσι φαίνεται πώς φέτος, θα σπάσει κάθε ρεκόρ!

Exit mobile version