7 πράγματα που πρέπει να μάθετε στην κόρη σας πριν μεγαλώσει

Από πολύ μικρή ηλικία τα κορίτσια μαθαίνουν πως το να είναι όμορφες είναι πολύ σημαντικό. Δεν ξέρουν πως μπορούν παράλληλα  να είναι και έξυπνες και ταλαντούχες.

Το να μαθαίνουν τα μικρά κορίτσια να εκτιμούν τους εαυτούς τους για την ομορφιά τους δεν είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται να διδαχθούν. Διαφορετικά είναι εκτεθειμένες σε κάθε είδους πειρασμούς.

Ως γονέας που μπορείτε να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα του παιδιού σας, υπάρχουν πολλά μαθήματα ζωής που θα θέλατε να διδάξετε. Αλλά υπάρχουν επίσης και μερικές συγκεκριμένες συμβουλές για τις κόρες μόνο. Παρουσιάζουμε τις 7 επικρατέστερες.

“Μάθε να λες όχι”

Σίγουρα δεν θα είναι το καλύτερό σας όταν θα το λέει απευθυνόμενη σε εσάς, αλλά όταν η κόρη σας βρεθεί στον μεγάλο και τρομακτικό έξω κόσμο και θα έρθει αντιμέτωπη με δυσκολίες είναι σημαντικό να ξέρει να λέει όχι και να υπερασπίζεται την επιλογή της. Και όταν λέμε όχι δεν εννοούμε το «όχι, ευχαριστώ πολύ», αλλά το ξεκάθαρο όχι, χωρίς τύψεις και αμηχανία.  

“H εξωτερική ομορφιά έλκει, μα η εσωτερική ομορφιά αιχμαλωτίζει”

Είναι ωραίο να αισθάνεται κανείς υπερήφανος για την εμφάνιση του και λογικό να θέλει να είναι όμορφος.
Ο ρόλος της μητέρας είναι να μάθει την κόρη της ότι ομορφιά δεν είναι μόνο τα εξώφυλλα των περιοδικών αλλά η φροντίδα του εαυτού της. Η αληθινή ομορφιά πηγάζει επίσης από το να είναι κανείς ευγενικός, καλός και συμπονετικός. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, αυτή είναι η αλήθεια.

“Τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία”

Μπορεί να διευκολύνουν τη ζωή μας, όμως σε καμία περίπτωση δεν μας κάνουν πιο ευτυχισμένους!
Μη δίνετε λοιπόν πολύ σημασία στα υλικά αγαθά. Φροντίστε να μάθετε το παιδί σας να δίνει περισσότερη βάση στα συναισθήματα των ανθρώπων και να προσπαθεί να επιτύχει όταν θέλει κάτι πολύ. Τα υλικά αγαθά δε μπορούν από μόνα τους να οδηγήσουν στην ευτυχία.

“Οι φίλοι είναι σημαντικό να υπάρχουν στη ζωή μας”

Οι φίλοι είναι σημαντικοί στη ζωή ενός παιδιού. Βεβαία κατά τη διάρκεια της ζωής ενός παιδιού θα βρεθούν διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους. Με κάποιους από αυτούς θα ταιριάξει με κάποιους όμως όχι. Καλό είναι να είναι προετοιμασμένο, ειδικότερα τα κορίτσια αφού οι γυναικείες φιλίες είναι υποτίθεται πιο δύσκολες.

“Αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου”

Δεν είναι δυνατόν να αρέσουμε σε όλους. Οι γυναίκες ωστόσο έχουνε την εμμονή να θέλουν να είναι αρεστές σε όλους. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Το μόνο πρόσωπο που πρέπει οπωσδήποτε να σας αρέσει είναι και να φροντίζετε να είναι καλά, είναι πρώτα ο εαυτός σας. Εφ ‘όσον λοιπόν βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και είστε ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις σας, αυτό είναι αρκετό. Τα κορίτσια λοιπόν πρέπει να μεγαλώνουν από μικρά μαθαίνοντας να φροντίζουν τους εαυτούς τους και μετά όσους αγαπούν.

“Το σεξ πρέπει να είναι διασκέδαση

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει σεξ ένα κορίτσι βιαστικά αλλά μόνο όταν αισθάνεται έτοιμη για την πράξη αυτή και να θυμάται πως το σεξ μπορεί να είναι διασκεδαστικό – πραγματικά διασκεδαστικό. Εάν ο σύντροφος σας δεν νοιάζεται για το πώς να σας κάνει να αισθάνεστε καλά και άνετα, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, ή δεν γνωρίζει αρκετά για το σώμα σας για να το οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προχωρήσετε.

“Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με ένα πρόβλημα

Οι γονείς εύχονται τα παιδιά να μαθαίνουν από τα δικά τους τα λάθη. Ωστόσο μερικές φορές πρέπει να κάνεις τα δικά σου λάθη για να πάρεις το μάθημα. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα, αλλά το σπουδαίο με αυτά είναι ότι γίνονται μαθήματα ζωής.
Μη φοβάστε για τα πάντα και μην έχετε όλη την ώρα το παιδί σας κάτω από την φτερούγα σας. Αν συμπεριφέρεστε έτσι, το παιδί θα είναι εξαρτημένο από εσάς και όποτε δεν είστε μαζί θα έχει ανασφάλεια. Αφήστε το να αναπνεύσει , να δοκιμάσει πράγματα, να πειραματιστεί.

Exit mobile version