Είναι ασφαλές για τα παιδιά να χρησιμοποιούν το Facebook;

Πολλοί γονείς κάνουν αυτή την ερώτηση: «Είναι ασφαλές για τα παιδιά να χρησιμοποιούν το Facebook;» Στην πραγματικότητα, αν και το Facebook έχει ηλικιακούς περιορισμούς, υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν λογαριασμούς και τα χρησιμοποιούν.

Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με το Facebook, είτε έχουμε λογαριασμό, είτε όχι, αφού είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο. Το Facebook έχει όριο μια ελάχιστη ηλικία για να δημιουργήσει κανείς προφίλ,  με στόχο να αποτρέψει τα παιδιά κάτω των 13 ετών από τη χρήση του ιστότοπου. Αναφορικά με αυτό το μικρό όριο ηλικίας, οι γονείς αναρωτιούνται: Είναι ασφαλές για τα παιδιά να χρησιμοποιούν το Facebook;

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι αγνοούν τον περιορισμό ηλικίας στο Facebook. Οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε μια ψεύτικη ημερομηνία γέννησης.

Το αποτέλεσμα είναι ότι  εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να το χρησιμοποιούν καθημερινά. Με την ευκαιρία, θυμηθείτε ότι το Facebook έχει μια επιλογή όπου μπορείτε να αναφέρετε ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με αυτή τη φόρμα (https://www.facebook.com/help/contact/209046679279097).

Γιατί δεν μπορούν τα παιδιά κάτω των 13 ετών να χρησιμοποιούν το Facebook;

Πάνω απ ‘όλα, ο κύριος λόγος για το όριο ηλικίας οφείλεται στους διεθνείς κανονισμούς. Αυτοί οι κανονισμοί ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα και εμποδίζουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες διαδικτύου των παιδιών για να εγγυηθούν την ιδιωτική τους ζωή.

Αν εξαρτιόταν από τον δημιουργό του, ο Mark Zuckerberg , ακόμη και τα μικρότερα παιδιά θα χρησιμοποιούσαν το Facebook. Θυμηθείτε ότι ο  Zuckerberg είπε ότι πίστευε ότι το όριο ηλικίας πρέπει να μειωθεί έτσι ώστε τα νεώτερα παιδιά να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στη συνέχεια, οι γονείς ρωτούν πάλι την ίδια ερώτηση.

Είναι ασφαλές το Facebook για χρήση από τα παιδιά;

Αυτό έχει προκαλέσει πολλή διαμάχη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται ότι τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook είναι πολύ χρήσιμα για παιδιά κάτω των 13 ετών. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να έχει και εκπαιδευτικές χρήσεις. Ωστόσο, άλλοι πιστεύουν ότι είναι πολύ επικίνδυνο για τα παιδιά να έχουν πρόσβαση.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι το Facebook μπορεί να έχει πραγματικούς κινδύνους. Με βάση αυτά, μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε τα παιδιά σας να τα χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην σπάσει το όριο ηλικίας που έχει θέσει το Facebook στον ιστότοπό του.

Facebook για παιδιά κάτω των 13 ετών

Εάν τα παιδιά σας είναι  κάτω των 13 ετών, η απάντηση είναι πολύ απλή: δεν πρέπει να έχουν λογαριασμό.

Για όσους είναι  άνω των 13 ετών, υπάρχουν προφανείς κίνδυνοι. Η διαδικτυακή παρενόχληση είναι η πιο προφανής και μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί.

Exit mobile version