Είναι ασφαλές το Instagram για χρήση από τα παιδιά;

Το Instagram είναι ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, δημιουργεί ιστορίες με εικόνες. Αυτό το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί κυρίως φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο, ίσως να αναρωτηθείτε: «Είναι ασφαλές το Instagram για χρήση από τα παιδιά;»

Ακριβώς όπως το Twitter,  όλα όσα δημοσιεύετε στο Instagram είναι δημόσια. Άλλοι χρήστες μπορούν να δουν αυτές τις αναρτήσεις, με ή χωρίς λογαριασμούς στο Instagram.

Επίσης, όπως το Twitter, το Instagram χρησιμοποιεί hashtags που επιτρέπουν σε άλλους χρήστες να βρίσκουν φωτογραφίες εξετάζοντας τα hashtags που προσθέτουν οι χρήστες στους τίτλους τους.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να μοιράζονται τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει με τους ίδιους, τους φίλους τους, τους χώρους που επισκέφθηκαν, τα αντικείμενα που τους άρεσαν, τα τρόφιμα που δοκίμασαν κλπ. Φαίνεται σαν ένας αβλαβής τρόπος για να διασκεδάσετε. Διασημότητες και γνωστά εμπορικά σήματα έχουν λογαριασμούς Instagram.

Μην ξεχνάτε ότι το Instagram είναι σχεδιασμένο για ενήλικες και όχι για παιδιά ή εφήβους, οπότε η σύντομη απάντηση στην ερώτηση «Αν είναι ασφαλές το Instagram για τα παιδιά;» είναι : όχι.

Exit mobile version