Επίδομα Παιδιού: Τι αλλάζει στα κριτήρια χορήγησής του

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχεδιάζει να αλλάξει τα κριτήρια χορηγήσης μιας σειράς επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Επίδομα Παιδιού.

Τι αλλάζει στα κριτήρια χορήγησής του

Σύμφωνα με πληροφορίεςπειδή στην πλειοψηφία των επιδομάτων που χορηγούνται δίνονται αυξημένα ποσά σε όσους έχουν παιδιά και προκειμένου να ελέγχονται τα επιδόματα που δίνονται οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν το σχολείο που πάνε τα παιδιά τους.

Παράλληλα οι αιτούντες/υπόχρεοι των επιδομάτων θα πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία και όχι 5ετία που είναι σήμερα.

Ο έλεγχος διαμονής του δικαιούχου και των εξαρτώμενων τέκνων του γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας 10ετίας των ιδίων ή των συζύγων ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.

Αυτό αποφασίστηκε καθώς υπάρχει υπέρβαση του προϋπολογισμού του επιδόματος παιδιού και η αστοχία αυτή οφείλεται κυρίως στην ένταξη περίπου 85.000 δικαιούχων οικογενειών από τρίτες χώρες, κυρίως λόγω της μείωσης του προβλεπόμενου χρόνου παραμονής στη χώρα, από 10 σε 5 χρόνια που προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Exit mobile version