Γιατί δεν πρέπει να δίνετε στα παιδιά σας όλα όσα θέλουν

Ακόμη κι αν το θέλετε πολύ δεν είναι το καλύτερο να δίνετε στα παιδιά σας ό,τι ζητούν. Εδώ θα δείτε τι συμβαίνει όταν τους δίνετε τα πάντα.
1. Δεν θα ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την απογοήτευση

Αυτά τα παιδιά δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ μια άρνηση, επειδή πάντα ήσαστε εκεί για να διορθώσετε τα πάντα γι αυτά. Αυτό δεν είναι υγιές για τα παιδιά σας, επειδή δεν τους δίνετε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τη ζωή.

Είναι σχεδόν αδύνατο τα πράγματα να δουλεύουν πάντα τέλεια. Εάν τα παιδιά σας δεν μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίσουν την απογοήτευση από νωρίς, θα έχουν μία δύσκολη περίοδο να το κάνουν ως ενήλικες. Αυτό θα τους κάνει εξαρτημένους και επισφαλείς μακροπρόθεσμα.

2. Δεν θα είναι σε θέση να επιτύχουν μόνοι τους

Η θέληση και η επιμονή είναι πολύ θετικές ιδιότητες για να έχει κάποιος. Αλλά σκεφτείτε τι θα συνέβαινε εάν παίρνατε ό,τι θέλατε, χωρίς καν να χρειαστεί να ζητήσετε πράγματα για να τα αποκτήσετε.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ αποστασιοποιημένα παιδιά, αδυνατούν να επικεντρωθούν σε ένα πράγμα ή να εργαστούν σκληρά για να το πάρουν. Δεν ξέρουν πώς να πολεμήσουν για αυτό που θέλουν και μακροπρόθεσμα δε θα ξέρουν καν τι πραγματικά θέλουν.

3. Αγωνίζονται να προσαρμοστούν

Η ανθεκτικότητα είναι μια ποιότητα που συνδέεται με την ικανότητα να ξεπερνά τα εμπόδια, να είναι θετική και να γνωρίζει πώς να προσαρμόζεται στην αλλαγή. Εάν δεν λέτε ποτέ όχι, δεν τα αφήνετε να αναπτύξουν τις απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματική νοημοσύνη.

Exit mobile version