Μακιγιάζ & Μανικιούρ για μικρά κορίτσια: Σε ποια ηλικία επιτρέπεται;

Αν έχετε κόρες ξέρετε τι εννοούμε!

Στα μικρά κοριτσάκια από πολύ μικρή ηλικία αρέσει να περιφέρονται μέσα στο σπίτι με ψεύτικα κοσμήματα, περιποιημένα νύχια, τατουάζ σε σχέδια πριγκίπισσας, τακούνια κ.α, ρούχα και αξεσουάρ της μαμάς! Μερικές φορές μάλιστα απαιτούν να βγαίνουν έτσι και βόλτα (χωρίς τα τακούνια, ευτυχώς!)

Η Jennifer Barton, μητέρα δύο κοριτσιών τεσσάρων ετών και 22 μηνών, μοιράζεται τον προβληματισμό της.

“Η μεγαλύτερη κόρη μου Diana, ξέρει απέξω όλους τους στίχους από τα τραγούδια της Katy Perry και ακούει επανειλημμένως ένα καινούργιο τραγούδι της Taylor Swift.

Την έχω έχω επίσης τσακώσει να χρησιμοποιεί ακατάλληλες λέξεις στο λεξιλόγιό της αλλά έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν μια μέρα και αφού έπαιζε αρκετή ώρα με τα ρούχα της ντουλάπας μου, ντύθηκε επηρεασμένη από τις τάσεις της μόδας της δεκαετίας του ’80. Αγαπώ τη δεκαετία της γενιάς μου αλλά δεν νομίζω ότι η 4χρονη κόρη μου πρέπει να παραδειγματίζεται από εκείνη την εποχή.

Κάτι που επίσης δεν μπορώ να ελέγξω είναι η αγάπη που έχει η Diana στα κραγιόν. Δεν της αρέσουν μόνο τα δικά μου αλλά θέλει κι εκείνα που είναι δώρα κατά καιρούς σε γνωστά περιοδικά μόδας. Γνωρίζοντας ότι απαγορεύεται, όταν ξεγλιστρά από την προσοχή μου πηγαίνει στο δωμάτιο μου και βάφεται! Στη συνέχεια, επειδή φοβάται ότι θα την μαλώσω με πλησιάζει και δειλά δειλά λέει “Είναι μαγικό!”

Ευτυχώς η άλλη μου κόρη η Liv, δεν έχει ακόμα εκδηλώσει την αδυναμία της στα κραγιόν, το make – up και τις φούστες.

Αισθάνομαι όμως μπερδεμένη! Από την μια ξέρω πως είναι κοριτσάκια, βλέπουν εμένα που βάφομαι και θέλουν κι εκείνες. Από την άλλη όμως φοβάμαι μήπως παρασυρθούν από λανθασμένα πρότυπα και κάνουν πράγματα που δεν αρμόζουν στην ηλικία τους!

Είναι μια εμμονή της ηλικία της που θα περάσει ή μήπως όταν φτάσει στα 12 τα πράγματα θα χειροτερέψουν; Δεν ξέρω ποια τι είναι σωστό και τι όχι. Τα όρια είναι πολύ λεπτά. Να αφήσω τις κόρες μου να παίζουν για να είναι ευχαριστημένες  ή να το απαγορεύω;”

Και για να είμαι ειλικρινείς όταν τις βλέπω να ενθουσιάζονται τόσο με ρούχα, κοσμήματα και καλλυντικά, το καλό είναι ότι μοιράζονται τα πράγματα μεταξύ τους και δεν τσακώνονται. Αυτό που τους λέω πάντως είναι να μην βιάζονται να μεγαλώσουν αφού έχουν όλο τον καιρό μπροστά τους!”

Εσείς τι λέτε μαμάδες; Είναι υπερβολική ή είναι όντως πολύ νωρίς;

Exit mobile version