Μάθετε τι μπορείτε να πετάξετε από το παιδικό δωμάτιο

Όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια, είναι λογικό το σπίτι να είναι «φορτωμένο» με πράγματα. Τόσα πολλά μάλιστα που στην πραγματικότητα είναι δύσκολο να καταλάβετε τι αξίζει να κρατήσετε, τι να πετάξετε ή τι να δωρίσετε.

Αλλά όσο δύσκολο κι αν είναι να αποφασίστε να πετάξετε την πρώτη – αλλά κουρελιασμένη πλέον – κουβερτούλα ή εκείνα τα πρώτα παιχνίδια, είναι προτιμότερο να τα ξεφορτωθείτε τώρα παρά σε 20 χρόνια. Είστε έτοιμοι να κάνετε το «ξεσκαρτάρισμα»; Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για καθαρίσετε το δωμάτιο του παιδιού σας πιο γρήγορα.

Παιχνίδια

Φανταστείτε τους εαυτούς σας ως γιαγιά και παππού με μια 5 – 6 κουτσούβελα να τρέχουν γύρω γύρω. Ποια από τα παιχνίδια που έχει τώρα το παιδί σας, αξίζει να κρατήσετε για δυο περίπου δεκαετίες;

Τι να ξεφορτωθείτε:

Τι πρέπει να κρατήσετε:

Βιβλία

Μια καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη του παιδιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε στην κατοχή σας εκατοντάδες βιβλία.

Τι να ξεφορτωθείτε:

Τι να κρατήσετε:

Ρούχα

Δεν ξέρετε τι αξίζει να κρατήσετε; Φυλάξτε τα ρούχα των παιδιών σας για ένα έτος μετά το τέλος της κάθε σεζόν. Αυτό θα σας γλιτώνει από περιττές αγορές όπως παλτό και μαγιό, αν στα παιδιά σας είναι ακόμα εντάξει το μέγεθος. Αν όμως δεν τους κάνει μπορείτε να τα δωρίσετε.

Τι να πετάξετε:

Τι πρέπει να κρατήσετε:

Exit mobile version