Οι 6 χειρότεροι τύποι γονιών στην παιδική χαρά

Μερικοί άνθρωποι κοιτώντας μια παιδική χαρά δεν βλέπουν τίποτα παραπάνω από μια ζούγκλα γυμναστηρίου, με τσουλήθρες και κούνιες. Αυτοί οι άνθρωποι πιθανόν να μην έχουν παιδιά.

Για τους γονείς, η παιδική χαρά είναι πολύ περισσότερα. Είναι το πιο hot spot σημείο της πόλης, μια αίθουσα συνεδριάσεων όπου γίνονται συμφωνίες, ένα χώρος ξεκούρασης, μία καφετέρια και «όαση δροσιάς» για την κουτσομπόλα της γειτονιάς.

Αααα, και το σημαντικότερο είναι χώρος διασκέδασης και παιχνιδιού των παιδιών.

Στην παιδική χαρά λοιπόν, βρίσκεις πολλούς γονείς, ο καθένας με το δικό του μοναδικό χαρακτήρα!

Δείτε εδώ ποιοι είναι οι… χειρότεροι:

1. Ο γονιός που λατρεύει το κουτσομπολιό

Ο κουτσομπόλης ή η κουτσομπόλα είναι ο τύπος του γονιού που πηγαίνει στην παιδική χαρά για τον ίδιο λόγο που τα παιδιά πάνε στο κολέγιο και στα πάρτι, για να μάθει και να φανεί!

Αφήνει τα παιδιά ελεύθερα να τρέχουν δεξιά και αριστερά και αυτός/ή προσκολλάται στους άλλους γονείς προσπαθώντας τα μάθει τα… νέα.

2. Ο γονιός… Γενικός Διευθυντής

«Έλα μωρό μου πήγαινε να παίξεις ο μπαμπάς έχει να κάνει κάποια τηλέφωνα!», και αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλο το χρόνο του τηλεφωνώντας, απαντώντας στα email και αγνοώντας τελείως το παιδί του.

Παιδί: «Μπαμπά, μπαμπά, μπορείς να με σπρώξεις στην κούνια;»

Μπαμπάς Γενικός Διευθυντής: «Μιλάω στο τηλέφωνο τώρα! Πήγαινε να παίξεις.»

Θα εκπλαγείτε με το πόσο πολλοί γονείς χρησιμοποιούν την παιδική χαρά ως ένας τρόπος για να έρθουν πιο κοντά με τους συναδέλφους τους. Είναι σαν μια εταιρική εκδήλωση χωρίς ποτό και φαγητό.

3. Ο γονιός “Προσέξτε το παιδί μου ένα λεπτό”

Τι γονείς είναι αυτοί που ζητάνε από έναν άγνωστο να προσέξει το παιδί τους για ένα λεπτό;

Ωστόσο, ποτέ δεν είναι για ένα λεπτό, αλλά για πολύ περισσότερο, μπορεί μέχρι 10 λεπτά αν είστε από τους τυχερούς.

Προσοχή, αν το κάνετε μία φορά, σίγουρα θα σας το ξαναπούνε και κάποια στιγμή θα γίνεται άθελά σας η νταντά του ξένου παιδιού!

4. Ο γονιός που αγνοεί το «λυσσασμένο» παιδί του

Πραγματικά αυτοί είναι οι χειρότεροι γονείς που αφήνουν το παιδί τους να πηδάει από κούνια σε κούνια κάνοντας το πουλί και να τρέχει σαν «λυσσασμένο» καταπάνω στα ανυποψίαστα παιδάκια που παίζουν αμέριμνα.

Δεν έχει σημασία τι ώρα θα πάτε στην παιδική χαρά γιατί πάντα υπάρχει ένα παιδί που είναι περισσότερο «ανήσυχο» απ’ τα άλλα και τους γονείς αυτών να βρίσκονται σε μια γωνία μιλώντας στο τηλέφωνο και στέλνοντας sms.

5. Ο γονιός με το πάντα αθώο παιδί

Κανένας απ’ αυτούς τους γονείς δεν θα δεχτεί ποτέ ότι το παιδί του έκανε κάποια ζαβολιά.

Ακόμα και αν δούνε πως στο πέρασμά του έριξε ένα άλλο παιδί κάτω σίγουρα θα πούνε: «Ξέρετε, τα αγόρια είναι λίγο ζωηρά!»

Η παιδική χαρά δεν είναι το μέρος που θα μάθετε στον παιδί σας πειθαρχία, αλλά θα μπορούσατε να το τραβήξετε σε μία γωνία και χαμηλόφωνα να του εξηγήσετε ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό. Αν το παιδί σας δεν ακούει καλύτερα απομακρύνεται το από την παιδική χαρά.

6. Ο φωνακλάς γονιός

Ο φωνακλάς γονιός φωνάζει συνεχώς ανεξάρτητα από τον χώρο που βρίσκεται.

Στην παιδική χαρά ο φωνακλάς γονιός, κραυγάζει όλη την ώρα λέγοντας: «Μην αγγίζεις αυτό», «Μην τρέχεις», «Κάτσε φρόνιμος».

Στην πραγματικότητα, προκαλούν «ηχορύπανση» χωρίς να καταφέρνουν τίποτα απολύτως.

Exit mobile version