Οι δραστήριες μαμάδες έχουν δραστήρια παιδιά

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει έλεγαν οι παλιοί και μάλλον είχανε δίκιο καθώς νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι δραστήριες μαμάδες «μεγαλώνουν» δραστήρια παιδιά.

Ειδικότερα, ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και του Σαουθάμπτον για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους χρησιμοποίησαν συσκευές με τις οποίες κατέγραφαν τον καρδιακό παλμό και τα επίπεδα δραστηριότητας μητέρων και παιδιών επί μία εβδομάδα

Για να βγάλουν συμπέρασμα οι ερευνητές ζήτησαν από 554 τετράχρονα παιδάκια και τις μητέρες τους να φορούν, όλο το 24ωρο, στο στέρνο τους μια συσκευή που επέτρεπε την παρακολούθηση και καταγραφή της καρδιακής λειτουργίας και του επιπέδου δραστηριότητας.

Η Κάθριν Έσεθ, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας του University College London, η οποία συνυπογράφει τη μελέτη, τονίζει ότι διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο δραστηριότητας του παιδιού και αυτό της μητέρας συνδέονται άρρηκτα.

«Όσο πιο δραστήρια ήταν η μητέρα τόσο πιο δραστήριο ήταν και το παιδί», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Έσεθ.

Ειδικότερα, για κάθε λεπτό ή εντατικής δραστηριότητας της μητέρας, το παιδί ανέπτυσσε ένα 10% του χρόνου στο ίδιο επίπεδο δραστηριότητας.

Άρα, αν μια μητέρα εξασκείται καθημερινά σε μια έντονη δραστηριότητα για μια ώρα, το παιδί εξασκείται δέκα λεπτά στο ίδιο επίπεδο δραστηριότητας.

Οι παράγοντες που επηρέασαν το επίπεδο δραστηριότητας της μητέρας ήταν το κατά πόσο εργαζόταν όπως και το αν είχε και άλλα παιδιά.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηση Pediatrics.

Exit mobile version