Πάμε παραλία; Όλα όσα πρέπει να έχετε στην παιδική τσάντα θαλάσσης

Με τον υδράργυρο «στο κόκκινο» ήρθε η ώρα να τσαλαβουτίσουν τα μικρά σας στις παραλίες.

Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεται να πάρετε μαζί σας στην τσάντα της θαλάσσης για να μην λείψει τίποτα στο μωρό σας!

Extra τσάντα

Για να βάλετε ξεχωριστά τα βρεγμένα μαγιό από τα ρούχα του μωρού, τις πάνες και άλλα διάφορα αντικείμενα, καλό είναι να έχετε προνοήσει και να έχετε πάρει δύο τσάντες μαζί σας για τα στεγνά και τα βρεγμένα. Επιλέξτε απλές υφασμάτινες τσάντες από βαμβάκι ή τσάντες με επένδυση και φερμουάρ για να αποφύγετε τις διαρροές και τις οσμές.

Πούδρα ταλκ

Για να απαλλαγεί το μωράκι σας από την ανεπιθύμητη άμμο στα ποδαράκια του, τρίψτε λίγο ταλκ πάνω στο δέρμα. Η σκόνη αυτή απορροφά την υγρασία, είναι μη ερεθιστική και υποαλλεργική. Ότι πρέπει δηλαδή για το δερματάκι του βρέφους.

Αντηλιακό

Η αντηλιακή προστασία είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Φροντίστε να ανανεώνετε το αντηλιακό στο μωρό κάθε μια ώρα ακόμα κι αν είναι αδιάβροχο γιατί παίζοντας στην άμμο ιδρώνει. Φροντίστε επίσης να έχετε απλώσει αντηλιακό στο μωρό, λίγο προτού ξεκινήσετε για την παραλία κι αυτό επειδή χρειάζεται περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να ενεργοποιήσει την άμυνα του οργανισμού.

Καπέλο και κάλυμμα πάνας

Τα βρεφικά καλύμματα πάνας είναι ιδανικά για προστασία και κομψή εμφάνιση ακόμα και…στην παραλία! Για το καπέλο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά αφού είναι απαραίτητο αξεσουάρ για όσο ώρα παραμείνει το μωρό σας στην παραλία. Καλό είναι μάλιστα να υπάρχει πάντα και δεύτερο καπέλο στην τσάντα θαλάσσης σε περίπτωση που το πρώτο βραχεί ή να το πάρει ο αέρας.

Κουβαδάκια

Εκδρομή στην παραλία χωρίς τα κουβαδάκια δεν γίνεται! Είναι το ιδανικό παιχνίδι για το μωρό αφού θα μείνει αρκετή ώρα απασχολημένο παίζοντας στην άμμο κάτω από την επίβλεψή σας φυσικά. Το σετ περιλαμβάνει έναν κάδο, τσουγκράνα, φτυαράκι και φορμάκια για διάφορα σχέδια.

Παγούρι

Κρατήστε το μωρό ενυδατωμένο παίρνοντας μαζί σας ένα μικρό θερμό ή ψυγειάκι, για να έχετε συνέχεια άφθονο δροσερό νερό και υγρά, καθώς τα μικρά παιδιά αφυδατώνονται πιο εύκολα. Φροντίστε να προμηθευτείτε νερό και για τον εαυτό σας ασφαλώς.

Πετσέτες

Κρατήστε το μωρό σας στεγνό και θερμό με τις απαραίτητες πετσέτες για την παραλία. Αν το μωρό σας είναι μόλις λίγων μηνών οι πετσέτες με κουκούλες είναι ιδανικές για την παραλία.

Απολυμαντικό χεριών

Απολυμάνετε τόσο τα δικά σας όσο και τα χεράκια του μωρού με ένα απολυμαντικό. Χωρίς οινόπνευμα, είναι ασφαλή για το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού απομακρύνοντας τα μικρόβια.

Φωτογραφική μηχανή

Αν θέλετε να απαθανατίσετε όλες αυτές τις πολύτιμες αναμνήσεις από την ημέρα σας στην παραλία με το μωρό δεν έχετε παρά να πάρετε μαζί σας μια μία μικρή φωτογραφική μηχανή που να χωράει στην τσάντα σας, κατά προτίμηση αδιάβροχη.   

Exit mobile version