Πώς να γίνετε οι καλύτεροι νονοί του κόσμου

Σας ζητήθηκε να γίνετε ο νονός ή η νονά του μωρού ενός αγαπημένου φίλου ή συγγενή; Προφανώς θα νιώσατε έκπληξη και λίγο άγχος. Κυρίως όμως χαρά και τιμή! Όλα ήταν καλά και είπατε ναι στους γονείς.

Η τελετή της βάπτισης κύλησε ομαλά και όλα ήταν αξέχαστα. Τώρα όμως; Απλά βαφτίσατε το μωρό και αυτό ήταν όλο; Τι πρέπει να κάνει ένας καλός νονός για τα επόμενα χρόνια; Ερωτήσεις αρχίζουν να στροβιλίζουν το μυαλό σας. Χαλαρώστε!

Αυτός ο πολύ σημαντικός ρόλος της ζωής σας χρειάζεται μόνο:

Κρατήστε αυτά τα τρία χαρακτηριστικά στην καρδιά σας και φροντίστε να τα εφαρμόζεται στις σχέσεις σας με το παιδί καθώς εκείνο θα μεγαλώνει και από βρέφος θα γίνει παιδάκι, έφηβος, ενήλικας. Έτσι θα γίνετε φανταστική νονά ή νονός, ένα πρόσωπο πολύ σημαντικό για τον/την βαφτισιμιό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Αν αναρωτιέστε πώς πρέπει να δείξετε την αγάπη, την διαθεσιμότητα αλλά και τις καλές σας προθέσεις όλα αυτά τα χρόνια, απλά διαβάστε τους τέσσερις κορυφαίους τρόπους για να το επιτύχετε!

Γίνετε η διασκεδαστική «θεία» ή «θείος»

Ειδικά όταν το παιδί είναι μικρό, μπορείτε να απολαύσετε αυτόν τον ρόλο της ζωής σας και να πάρετε πολύ αγάπη από το βαφτιστήρι σας. Υπάρχει άλλωστε πιο αγνά και αθώα πλάσματα από τα παιδάκια; Δεν λέμε να αγοράζετε ακριβά δώρα αλλά μπορείτε να περάσετε χρόνο μαζί με παιχνίδια, εκδρομές, σινεμά, θέατρο. Έτσι θα δεθείτε με το βαφτιστήρι σας και αυτή η σύνδεση είναι τελικά που έχει σημασία. Άλλωστε με τα παιδιά πάντα είναι διασκεδαστικά, ό,τι και να κάνετε!

Βάλτε σε προτεραιότητα να περνάτε χρόνο μαζί

Αν μένετε κοντά, προσπαθήστε τουλάχιστον μια φορά το μήνα ή και περισσότερο να κάνετε κάτι ιδιαίτερο μαζί. Ένα απόγευμα στο πάρκο, μια επίσκεψη σε ένα μουσείο ή ζωολογικό κήπο, μια ταινία μετά το μεσημεριανό σας γεύμα είναι όλα διασκεδαστικά και σχεδόν ανέξοδα. Μια μέρα στο σπίτι σας με χειροτεχνίες, ζωγραφική, παιχνίδι στην αυλή ή ψήσιμο cupcakes, είναι επίσης πολύ καλές επιλογές.

Η διατήρηση των στενών σχέσεων είναι ζωτικής σημασίας για να είναι κανείς καλός νονός ή νονά. Όταν το βαφτιστήρι σας είναι μικρό, τότε θα μπουν οι βάσεις για μια δυνατή σχέση στην εφηβεία αλλά και στην ενήλικη ζωή.

Διατηρήστε την επικοινωνία ακόμα κι αν μένετε μακριά

Αν δεν μένετε κοντά, επικοινωνήστε με το βαφτιστήρι σας μέσω Skype ώστε να υπάρχει η δύναμη της εικόνας. Όσο το παιδί μεγαλώνει μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες με email ή και ευχετήριες κάρτες για να υπάρχει αυτή η επικοινωνία. Αν το βαφτιστήρι σας είναι στην εφηβεία μπορείτε να στέλνετε προσωπικά μηνύματα στο Facebook ή κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης . Σε κάθε περίπτωση αν δεν θα πάτε καλά με την τεχνολογία και όλα αυτά σας φαίνονται ξένα, υπάρχει πάντα ο παραδοσιακός τρόπος της αλληλογραφίας.

Οι κάρτες και τα δώρα είναι και αυτά στο πρόγραμμα

Είναι σημαντικό να θυμάστε τις γιορτές και τα γενέθλια του παιδιού. Φροντίστε πέρα από το δώρο να συμπεριλάβετε και κάρτες ή γράμμα. Αν το παιδί είναι μικρό ή μόλις έχει πάει σχολείο θα το εκτιμήσει πάρα πολύ! Η μαμά του μπορεί να το κρατήσει ως αναμνηστικό και να του το δώσει όταν μεγαλώσει!

 

Exit mobile version