Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις πιτζάμες των παιδιών σας

Τι λένε οι ειδικοί

Μπορεί να πιστεύουμε ότι οι πιτζάμες και τα ρούχα που φοράμε στον ύπνο μας είναι καθαρά αλλά τελικά αυτά μαζί με τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες συγκεντρώνουν μικροοργανισμούς ακόμα κι αν τα άτομα που τα φοράνε έκαναν μπάνιο πριν πέσουν για ύπνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ρούχα που φοράμε στον ύπνο μας έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας, το οποίο ανανεώνει τα κύτταρά του όλο το 24ωρο. Έτσι οι μικροοργανισμοί βρίσκουν καταφύγιο στα υφάσματα, καθώς είναι τα πλέον φιλικά για αυτούς. Μάλιστα από έρευνα προέκυψε ότι πολλοί άνθρωποι φορούν τις πιτζάμες τους ακόμη και 15 μέρες. Αυτή η συνήθεια δεν είναι καλή καθώς οι μικροοργανισμοί μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις αν βρεθούν σε λάθος σημεία υπό συνθήκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, και ενήλικες και παιδιά πρέπει να αλλάζουν τακτικά τα κλινοσκεπάσματά τους αλλά και τις πιτζάμες, με τα οποία κοιμούνται, για να αποφεύγονται πιθανές λοιμώξεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία τους.

Καλό θα είναι λοιπόν οι γονείς να αλλάζουν συχνά τις πιτζάμες των παιδιών τους, τουλάχιστον μία φορά στις πέντε μέρες. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουν την συγκέντρωση παθογόνων μικροοργανισμών και στη συνέχεια των λοιμώξεων.

Exit mobile version