Συμβουλές περιποίησης μαλλιών για κοριτσάκια με μπούκλες

Αν εσείς ή η κορούλα σας έχετε μπουκλωτά μαλλιά, τότε πρέπει να δείτε οπωσδήποτε τη νέα καμπάνια της Dove «Love your curls» που γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας προβολής υγειών προτύπων ομορφιάς για τις γυναίκες.

Και ενώ συμφωνούμε, δεν υπάρχει ωστόσο καμία αμφιβολία ότι το styling στα μπουκλωτά μαλλιά είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με τα ίσια. Έτσι, τα πρωινά για τις μαμάδες που έχουν κόρες με μπουκλωτά μαλλιά είναι μάλλον είναι δύσκολα! Διαβάστε τα tips και τις προτάσεις για την περιποίηση των σγουρών μαλλιών που ακολουθούν και αγαπήστε τις μπούκλες!

Beach hair look

Είναι το αγαπημένο look για τα μαλλιά χειμώνα – καλοκαίρι και είναι ένα χαριτωμένο χτένισμα για το κοριτσάκι σας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή ακόμα και για εσάς την ίδια.

Πώς να μην μπουρδουκλώνονται;

Σίγουρα, οι συμβουλές των κομμωτών είναι φοβερές, αλλά μερικές φορές (τις περισσότερες;) μια μαμά απλά ξέρει καλύτερα. Φροντίστε πριν το λούσιμο να τα ξεμπερδέψετε χτενίζοντας τα με μια βούρτσα. Το ίδιο πρέπει να κάνετε πριν πάει το κοριτσάκι σας για ύπνο ενώ προσέξτε όταν πιάνετε τα μαλλάκια της να μην τα σφίγγετε με το λαστιχάκι ή το τσιμπιδάκι γιατί κόβονται και ταλαιπωρούνται!

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Τα μαλλιά των παιδιών μπορούν να γίνουν πολύ ξηρά. Ίσως εξαιτίας από τα σκουφάκια το χειμώνα ή τα μαθήματα κολύμβησης να γίνονται υπερβολικά σκληρά, πόσο μάλλον όταν είναι μπουκλωτά. Αυτό που χρειάζονται λοιπόν είναι ενυδάτωση. Κάντε λοιπόν μια μάσκα μαλλιών προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στο κοντίσιονερ που χρησιμοποιείτε μετά το λούσιμο. Τα φυσικά έλαια επίσης όπως το λάδι καρύδας, το αβοκάντο ή το λάδι jojoba ενυδατώνουν επίσης τα μαλλιά του παιδιού σας. Βάλτε ένα σκουφάκι, και αφήστε τα μαλλιά της κορούλας σας  μέσα για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετέ  με ένα φυσικό σαμπουάν.

Το styling έχει σημασία

Οι περισσότερες μαμάδες πιάνουν αλογοουρά τα μαλλάκια των κοριτσιών ή τα αφήνουν κάτω. Μην φοβάστε όμως τα πειραματιστείτε με τα μαλλιά και χαρίστε ένα νέο στυλ. Οι φιόγκοι, τα κοτσιδάκια, οι πλεξούδες είναι καλές επιλογές και διευκολύνουν τα παιδιά αφού δεν επιτρέπουν στα μαλλιά να «πέφτουν» στα μουτράκια τους. Δοκιμάστε να βάλετε στις άκρες των μαλλιών βούτυρο καριτέ ή λάδι καρύδας για να τα προστατέψετε από την ξηρότητα και την ψαλίδα.

Διαβάστε σε σχετικό άρθρο του Baby.gr: Εύκολα χτενίσματα για την κορούλα σας.

Exit mobile version