Τι να κάνετε όταν το παιδί δείχνει προτίμηση στον ένα γονέα

Συνήθως οι γονείς αγχώνονται μη τυχόν και εκδηλώσουν αδυναμία στο ένα από τα παιδιά τους, αλλά τι γίνεται όταν το παιδί δείχνει προτίμηση στον ένα γονέα;

Οι γονείς συνήθως ξοδεύουμε τον χρόνο μας προσπαθώντας να είμαστε δίκαιοι – και μοιράζουμε τα πάντα, από τον χρόνο και τα χρήματά μας, μέχρι την υπομονή μας – αλλά συχνά τα παιδιά δεν είναι εξίσου δίκαια. Μπορεί για παράδειγμα να εκδηλώνουν την αγάπη και την προτίμησή τους στον ένα γονέα. Τα περισσότερα παιδιά βέβαια περνούν από στάδια και μπορεί κατά καιρούς να αλλάζουν την προτίμησή τους στους γονείς. Όταν όμως μιλάμε για βρέφη και νήπια, η μαμά είναι το φαβορί!

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι fan της μαμάς! Μπορεί να ακούγεται υπέροχο (ειδικά στις μαμάδες), αλλά στην πραγματικότητα αν ένα 3χρονο παιδάκι τραβάει τα ρούχα της μαμάς του όταν εκείνη προσπαθεί να μαγειρέψει, να καθαρίσει το σπίτι ή ακόμη κι όταν θέλει να πάει στην τουαλέτα, είναι κουραστικό. Το ίδιο ισχύει και για ένα μωρό αν βάζει συνέχεια τα κλάματα όταν η μαμά λείπει από κοντά του.

Αν τα παραπάνω σενάρια, σας φαίνονται οικεία, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα αποδειχθούν πολύτιμες .

Κάντε την επιστροφή του μπαμπά από τη δουλειά «μεγάλη υπόθεση»

Τραγουδήστε ένα τραγούδι, χτυπήστε παλαμάκια ή φτιάξτε μια χορογραφία την οποία και θα εκτελείτε κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι ο μπαμπάς από τη δουλειά. Το μικρό σας όχι μόνο θα «αγαπήσει» περισσότερο τον μπαμπά του, αλλά θα ανυπομονεί να επιστρέψει από τη δουλειά ο μπαμπάς γι’ αυτό το μίνι – πάρτι.

Ορίστε μια συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας μόνο για μπαμπά και παιδί

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το παιδί σας για να έρθει πιο κοντά με τον μπαμπά του, πρέπει να κάνει μια δραστηριότητα μόνο μαζί του. Μπορεί να είναι ένα παραμύθι πριν τον ύπνο, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, μια βόλτα στο πάρκο, κάτι τελοσπάντων διασκεδαστικό. Εσείς εκείνη την ώρα μπορείτε να ασχοληθείτε με το νοικοκυριό ή με την προετοιμασία του δείπνου. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να «εμπλακείτε» στο παιχνίδι τους.

Βρείτε ένα χόμπι που μπορούν να κάνουν μαζί

Είτε πρόκειται για ένα παιχνίδι κατασκευών με Lego στο σπίτι, είτε για μια βόλτα σε μια καφετέρια για να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα «σαν άντρες», αν έχετε αγοράκι, ή εξάσκηση σε κάποιο μουσικό όργανο, τα παιδιά καλό είναι να έχουν ένα χόμπι με τον μπαμπά που θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού.

Exit mobile version