Τρεις τρόποι να πείσετε το παιδί να φορέσει αντηλιακό

Πολλά παιδιά -μικρότερης αλλά και μεγαλύτερης- ηλικίας ξεχνούν ή αρνούνται πεισματικά να επιτρέψουν στη μαμά και τον μπαμπά να τους εφαρμόσει αντηλιακό πριν το παιχνίδι και τις βουτιές στη θάλασσα.

Το να κυνηγάς τα παιδιά να φορέσουν αντηλιακό στην παραλία είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί όταν μόλις έχεις φτάσει στη θάλασσα.

Δείτε, λοιπόν, τρεις τρόπους που μπορούν να τα κάνουν να δεχτούν με μεγαλύτερη ευκολία το αντηλιακό.

1. Ξεκινήστε την εφαρμογή πολύ πριν πάτε στη θάλασσα ή βγείτε βόλτα.

Μην αφήνετε την εφαρμογή του παιδικού αντηλιακού για την τελευταία στιγμή, δηλαδή όταν το παιδί είναι έτοιμο να βγει στον κήπο για να παίξει, να ανέβει στις κούνιες στην παιδική χαρά, να πιάσει τα φτυαράκια για να σκαλίσει την άμμο ή να βουτήξει στη θάλασσα. Είναι λογικό πως θα παραπονεθεί και θα αντισταθεί στην εφαρμογή του αντηλιακού όταν πάει να γίνει την ώρα που ο ενθουσιασμός και η χαρά του για παιχνίδι και περιπέτεια το κατακλύζουν! Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως η εφαρμογή του αντηλιακού καλό είναι να γίνεται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο!

2. Βρείτε αντηλιακό που εφαρμόζεται κατευθείαν σε βρεγμένο δέρμα

Δεύτερο και αναμφίβολα σημαντικό βήμα που θα σου λύσει τα χέρια. Φρόντισε να βρεις ένα αντηλιακό πολύ υψηλής προστασίας στη μορφή σπρέι, το οποίο μπορεί να ψεκάζεται απευθείας σε βρεγμένο δέρμα. Δηλαδή, ένα προϊόν για την εφαρμογή του οποίου δεν απαιτείται σκούπισμα και συνεπώς, δεν διακόπτει το παιχνίδι του παιδιού. Λύση «έξυπνη» και πρακτική που θα σε βοηθήσει να πείσεις το μικρό σου να φοράει κάθε μέρα αντηλιακό. Για όλους τους παραπάνω λόγους, στα δικά μας «must» φέτος βρίσκεται το Kids Sun Care SPF 50+ Wet Skin Spray. Έχει λεπτόρρευστη, διάφανη, υγρή σύνθεση που δεν αφήνει λευκά ίχνη και χάρη στον στοχευμένο ψεκασμό του, κάνει την εφαρμογή του αντηλιακού «παιχνιδάκι»!

3. Γίνετε το πρότυπό του και κάντε το να μοιάζει παιχνίδι

Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά «αντιγράφουν» τις συμπεριφορές των γονιών τους από ιδιαίτερα μικρή ηλικία, ακόμη και σε ό,τι αφορά στα πιο απλά πράγματα. Δοκιμάστε, λοιπόν, να φοράτε εσείς πρώτα το αντηλιακό σας και ζητήστε του ακόμη και βοήθεια για να το βάλετε.

Exit mobile version