Για ποιους λόγους δεν αρέσει σε ένα παιδί το σχολείο

Τα σχολεία ανοίγουν κι εκείνο δεν δείχνει την χαρά που περιμένατε

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιδάκια δείχνουν αρνητισμό για το σχολείο. Και ενδεχομένως να το παρατηρείται και αυτή την περίοδο που ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, μετρά αντίστροφα.

Να είναι δηλαδή και το δικό σας παιδί ένα από αυτά που δεν έχουν χαρά ούτε καν προθυμία να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Και κάποιες φορές είναι τέτοιος ο αρνητισμός που βγάζει το παιδί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις. Το θέμα, όμως, είναι να μπείτε στη θέση τους για να μπορέσετε και βελτιώσετε την κατάσταση.

Προηγουμένως δείτε παρακάτω κάποιους λόγους που δεν θέλει να πάει σχολείο:

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι αναγκασμένο να μείνει μακριά σας αρκετές ώρες, κάτι που δεν του είναι ευχάριστο. Αν ήταν στο χέρι του θα ήθελε να είναι όλη τη μέρα μαζί σας. Αυτό ισχύει περισσότερο για τα μικρότερης ηλικίας παιδάκια.

Το σχολείο συνεπάγεται για το παιδί με βαρετές υποχρεώσεις: από το πρωινό ξύπνημα και την ετοιμασία, μέχρι το διάβασμα. Στο δικό του μυαλό δεν έχουν κανένα νόημα, του λείπει το κίνητρο και βλέπει την όλη διαδικασία ως αγγαρεία.

Ένας άλλος λόγος – που θα πρέπει να τον εξετάσετε καλά – είναι ο αρνητισμός του να προέρχεται από το σχολικό περιβάλλον του. Με άλλα λόγια, μήπως η δασκάλα ή κάποιοι συμμαθητές δεν του φέρονται καλά.

Exit mobile version