Αύριο η έναρξη του Athens Science Festival

Με σύνθημα «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη» επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά το Athens Science Festival στην καρδιά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 5-10 Απριλίου 2016, με πλούσιο πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο.

 

Ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και για έξι ημέρες θα παρουσιάσουν τον μαγικό κόσμο της επιστήμης σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαδραστικές εκθέσεις, πειράματα επίδειξης και ντοκιμαντέρ.

Το φεστιβάλ επιστήμης της Αθήνας θα φιλοξενήσει επίσης τέσσερις έγκριτους ομιλητές: την Τρίτη, τον Σβάντε Πάαμπο του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck, την Τετάρτη τον καθηγητή Ρόμπερτ Ουίνστον, πρωτοπόρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, το Σάββατο τον Ντάνιελ Γούλπερτ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ο οποίος θα μιλήσει για τον έλεγχο των κινήσεων από τον εγκέφαλο και την Κυριακή τον Τζον Έλις του King’s College στο Λονδίνο, ο οποίος θα μιλήσει για το μποζόνιο Χιγκς, τη σκοτεινή ύλη και άλλα μυστήρια που εξετάζει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του CERN.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ και απολαύστε μια διαφορετική χορογραφία από τους εκατοντάδες εθελοντές του φεστιβάλ.

 

Πηγή: Newsbeast.gr

Exit mobile version