Η πρώτη βιβλιοθήκη για βρέφη και νήπια στην Ελλάδα, είναι γεγονός!

Μια βιβλιοθήκη για βρέφη και νήπια ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων δημιουργώντας την πιο ευχάριστη έκπληξη σε γονείς αλλά και στους λιλιπούτειους αναγνώστες.

Ο χώρος μάλιστα έχει ήδη βρεθεί και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υποδεχτεί σε μια αίθουσα 130 τ.μ. το πιο μικρό ηλικιακά αναγνωστικό κοινό της χώρας.

Η βιβλιοθήκη – που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του νέου πάρκου για το παιδί και τον πολιτισμό στο πρώην Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτικών Αναπήρων Ψυχικού – αποτελεί «ένα μεγάλο όνειρο πολλών ανθρώπων» όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων αλλά και υπεύθυνη του εν λόγω προγράμματος, Άβα Χαλκιαδάκη.

«Στόχος είναι να εξοικειωθεί το παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του με το βιβλίο ως αντικείμενο, αλλά και με το χώρο της βιβλιοθήκης. Να αισθανθεί το βιβλίο ως ένα αντικείμενο το ίδιο φιλικό, το ίδιο οικείο με το μπιμπερό του, με το παιχνίδι του» δήλωσε η κ. Χαλκιαδάκη.

Η βρεφική και νηπιακή βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή σε όλες τις οικογένειες. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της βιβλιοθήκης, θα υπάρξουν προγράμματα και δραστηριότητες από επαγγελματίες υγείας και παιδαγωγούς, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους γονείς για διάφορα ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού.

 

Πηγή: ethnos.gr

Exit mobile version