Η σημασία της εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών


Αν και πολλοί άνθρωποι δεν ξεχνούν τίποτα από το σχολείο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα παιδιά.
Συγκεκριμένα τα παιδιά μπορούν να ξεχάσουν το ένα τρίτο αυτού που έμαθαν την προηγούμενη μαθητική χρονιά. Όταν τα παιδιά δεν συνεχίζουν να μαθαίνουν κατά τη διάρκεια των διακοπών ή δεν εξασκούν αυτό που έμαθαν, θα έχουν μειονεκτήματα στην τάξη.

Τι μπορείτε να κάνετε

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν σε δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αφιερώστε χρόνο και βοηθήστε τα να εργαστούν στις μαθησιακές τους δραστηριότητες. Ακόμη και τα απλά πράγματα όπως η ανάγνωση μαζί τους, ο χρόνος στην τοπική βιβλιοθήκη ή ακόμα και το μαγείρεμα με εσάς θα τα βοηθήσουν.

Δεν χρειάζεται μόνο να κάνετε μαθήματα μαζί, αλλά μπορείτε να ανακαλύψετε νέα πράγματα, να βιώσετε όμορφες καταστάσεις, να επισκεφθείτε ένα πάρκο κλπ. Δημιουργήστε αναμνήσεις.

Μεταξύ αυτών, μπορείτε να συμπεριλάβετε μια περίοδο 10λεπτων μαθημάτων. Σε μόλις 10 λεπτά, μπορείτε να τους βοηθήσετε να απομνημονεύσουν αυτά που έμαθαν.

Exit mobile version