Μπορούν τα παιδιά από μικρή ηλικία να μάθουν βασικές αρχές φιλοσοφίας;

Με τη νέα σειρά βιβλίων «Μεγάλες Ιδέες για Μικρούς Φιλόσοφους» των εκδόσεων Διόπτρα όλα είναι εφικτά

Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται σε έναν γονιό να περάσει στο παιδί του σημαντικές έννοιες που θα διαμορφώσουν κατά ένα μεγάλο βαθμό και την προσωπικότητά του, όπως η αλήθεια, η ισότητα, η φαντασία και η ευτυχία, υπάρχουν πρωτότυπα, ευανάγνωστα και άκρως ευχάριστα βιβλία που κάνουν όλη αυτήν την αρκετά σημαντική διαδικασία να μοιάζει με μέρος ψυχαγωγίας.

Η νέα σειρά παιδικών βιβλίων φαντασίας για παιδιά 5 χρονών και πάνω των εκδόσεων Διόπτρα «Μεγάλες Ιδέες για Μικρούς Φιλόσοφους» συστήνει στα παιδιά διάσημους φιλόσοφους και τα πιστεύω τους μέσα από έναν ευχάριστο, πολύχρωμο και γεμάτο εικονογραφήσεις εποικοδομητικό τρόπο.

Ερωτήματα όπως «Μπορούν τα παιδιά να μάθουν για την ισότητα μέσα από τη φιλοσοφία», παίρνουν την απάντησή τους μέσα από το βιβλίο «Η Ισότητα, Σιμόν Ντε Μποβουάρ». Η Σιμόν ντε Μποβουάρ ήταν μια Γαλλίδα φιλόσοφος που πίστευε ότι, αν τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν και αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο τρόπο, θα ήταν πιο ευτυχισμένα.

Από την άλλη, ο Καρτέσιος και η έννοια της φαντασίας γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά μέσα από το βιβλίο «Η Φαντασία, Καρτέσιος». Ο Καρτέσιος ήταν ένας Γάλλος μαθηματικός και φιλόσοφος που πίστευε ότι η φαντασία μας εκφράζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αυτό μας κάνει μοναδικούς. Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.

Τα άλλα δύο βιβλία της σειράς, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα, είναι «Η Ευτυχία, Αριστοτέλης» και «Η Αλήθεια, Σωκράτης».

Exit mobile version