Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να γίνουν πιο δημιουργικά

Μερικές χρήσιμες ιδέες

Η πλήξη στα παιδιά είναι καλή, διότι δίνει στους γονείς μια πολύτιμη ευκαιρία να τονώσουν τη δημιουργικότητα των παιδιών τους. Αυτό σημαίνει ότι οι  ενήλικες πρέπει να ενεργούν ως «αρχηγοί» της δραστηριότητας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να παρακινήσουν και να επικεντρώσουν την προσοχή τους.

Οι καλύτερες επιλογές είναι δραστηριότητες που έχουν κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Επίσης, τα παιδιά θέλουν δραστηριότητες που αντικατοπτρίζουν τη ζωή των ενηλίκων.

Με βάση αυτό, μερικές επιλογές είναι:

– Ενθαρρύνετε τα να παίξουν έξω. Αυτό περιλαμβάνει το παιχνίδι στην άμμο, την εξερεύνηση φυτών ή κάποιο σπορ.

– Παίζοντας μιμούνται. Τα παιδιά μπορούν να είναι πυροσβέστες, αστυνομικοί ή οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

– Τέχνες και χειροτεχνήματα. Μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά σας να γράψουν ένα τραγούδι, να τραγουδήσουν ένα τραγούδι ή να γράψουν μια επιστολή.

– Επιπλέον, μπορούν να ανακαινίσουν τα δωμάτιά τους, να χορέψουν ή να σχεδιάσουν.

Η ιδέα είναι ότι το παιδί αποφασίζει τι να κάνει. Εάν το σχεδιάζει ο ίδιος, θα είναι περισσότερο χαρούμενος με τη δραστηριότητα.

Λάβετε υπόψη ότι συχνά τα παιδιά συγχέουν τους όρους ή τους χρησιμοποιούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, αν το παιδί σας αναφέρεται στην πλήξη με έναν τόνο θλίψης ή φόβου, αναλάβετε δράση. Μην διστάσετε να κάνετε περισσότερες ερωτήσεις για να αποκλείσετε την κατάθλιψη.

Exit mobile version