Τα 7 καλύτερα παιδικά βιβλία για παιδιά μέχρι 5 ετών

Αν είστε γονείς μικρών παιδιών προφανώς και θα είστε εξοικειωμένοι με το γλυκό μαρτύριο του να διαβάζετε και να ξαναδιαβάζετε τις αγαπημένες ιστορίες των παιδιών σας δυνατά και καμιά φορά ακόμη και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γι’ αυτό και θα έχετε καταλάβει ότι τα βιβλία είναι ζωτικής σημασίας για τα παιδιά. Μπορούν να τα κρατήσουν για πολλές ώρες απασχολημένα, διεγείρουν τη φαντασία τους και καλλιεργούν την επινοητικότητα και την εφευρετικότητά τους. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για βιβλία που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Οι μύθοι του Αισώπου

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε ταυτιστεί έστω και μία φορά με τον τεμπέλη τζίτζικα ή το εργατικό μυρμήγκι; Πόσες φορές δεν ποθήσαμε κάτι ανέφικτο με την ίδια λαχτάρα και προσποιητή αδιαφορία με τις οποίες η αλεπού ήθελε να καταβροχθίσει τα σταφύλια; Οι Μύθοι του Αισώπου, με τη συντομία και την απλότητά τους, αιώνες τώρα έχουν την αναλλοίωτη ικανότητα να συγκινούν και να ψυχαγωγούν μικρούς και μεγάλους και να διδάσκουν, ειδικά τους μικρούς, την αλήθεια για την ανθρώπινη ψυχή, πάντα με χαμόγελο.

Αγοράστε το εδώ/€9,99

Ιστορίες με ζωάκια των αδερφών Γκριμ

Όλοι γνωρίζουν τα διάσημα παραμύθια των αδελφών Γκριμ για άτυχες πριγκίπισσες και κακές μητριές. Ήρθε η ώρα, μικροί μας φίλοι, να μάθετε και τις ιστορίες τους με ήρωες τα ζωάκια: αλεπούδες και σκυλάκια, γάτοι και λύκοι, γάιδαροι και κατσικάκια πρωταγωνιστούν σε αυτή τη συλλογή με την πανέμορφη εικονογράφηση και σας διασκεδάζουν με τα καμώματα και τις περιπέτειές τους.

Αγοράστε το εδώ/€9,99

Περιμένοντας την Πρωτοχρονιά

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και όλοι κοιμούνται στο σπίτι. Ή μάλλον, όχι όλοι! Ο Αλέξης έχει αϋπνία. Ακούει έναν θόρυβο, πλησιάζει στο παράθυρο και βλέπει… Παιδιά, διαβάστε το όμορφο αυτό ποίημα και ανακαλύψτε κι εσείς, μαζί με τον Αλέξη, το μαγευτικό θέαμα!

Αγοράστε το εδώ/€9,90

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με μελωδίες

Παραμονή Πρωτοχρονιάς κάποιος στο σπίτι μπαίνει.

Ποιος να ’ναι άραγε αυτός που δώρα πολλά μας φέρνει;

Το δίχως άλλο ο Αϊ-Βασίλης πρέπει να ’ναι.

Δείτε τα κόκκινα ρούχα του πόσο πολύ του πάνε!

Διαβάστε αυτή την απίθανη πρωτοχρονιάτικη ιστορία και μπείτε στο πνεύμα των γιορτών ακούγοντας τις υπέροχες γιορτινές μελωδίες!

Αγοράστε το εδώ/€13,95

Με αγάπη από τον Αη-Βασίλη

Μια πρωτοχρονιάτικη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Αη-Βασίλη που προσπαθεί να δώσει χαρά σ όλα τα παιδιά, μοιράζοντάς τους δώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όμως, εκείνη τη χρονιά, όταν έφτασε στο τελευταίο σπίτι, ανακάλυψε ότι τα δώρα του είχαν τελειώσει. Ευτυχώς, όμως, τα δίδυμα αδελφάκια που έμεναν σ αυτό, δεν ήθελαν δώρα που συνήθως περιμένουν όλα τα παιδιά. Έτσι ο Αη- Βασίλης όχι μόνο καταφέρνει να τα ευχαριστήσει, αλλά να τους δώσει την ευκαιρία να περάσουν την πιο μαγική Πρωτοχρονιά της ζωής τους.

Αγοράστε το εδώ/ 1,41€

Μια χειμωνιάτικη ιστορία

Όταν ένα νεαρό αγόρι παγιδεύεται αβοήθητο σε μια ξαφνική χιονοθύελλα, βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα σπίτι, στο χτίσιμο του οποίου είχε βοηθήσει πολλά χρόνια νωρίτερα ο παππούς του. Η γυναίκα που ζει εκεί περιθάλπει το αγόρι και φροντίζει τον άσχημα πληγωμένο αστράγαλό του. Όσες ώρες είναι αποκλεισμένοι από τα χιόνια, του διηγείται την ιστορία των Χριστουγέννων – ξεκινώντας από τη Δημιουργία και καταλήγοντας στην Ανάσταση. Η Ρουθ Γκράχαμ δημιούργησε μια καταπληκτική και μοναδική παραλλαγή της ιστορίας των Χριστουγέννων, εντάσσοντας με τέχνη την ιστορία της σωτήριας αγάπης του Θεού σ’ ένα σύγχρονο σκηνικό. Η πλούσια υφή της εικονογράφησης του Ρίτσαρντ Τζέσε Γουάτσον μετατρέπει την ανάγνωση του βιβλίου Μια Χειμωνιάτικη Νύχτα σε μια συναρπαστική εμπειρία αλλά και σ’ έναν οικογενειακό θησαυρό.

Αγοράστε το εδώ/€4,50

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστεράκι, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα καταφέρνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, καθώς βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του έλατου ένα ασημένιο αστεράκι. Μια τέτοια σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσει…
Το πρώτο ελληνικό παραµύθι που έγινε τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο.

Αγοράστε το εδώ/7,70€

Για δωράκια της τελευταίας στιγμής, μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου στη Στοά του Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας µε δύο εισόδους και εξόδους, από οδό Πεσµαζόγλου και Στοά Αρσάκη, µεταξύ Πανεπιστηµίου και Σταδίου. 

Μικροί και µεγάλοι επισκέπτες θα µπορούν να έρθουν σε επαφή µε τα βιβλία, να διασκεδάσουν και να συµµετέχουν στις πολυποίκιλες εκδηλώσεις που σχεδιάζουν ο ΣΕΒΑ, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, συνεργαζόµενοι φορείς και οι συµµετέχοντες εκδότες.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαµβάνουν παρουσιάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, αναγνώσεις, ζωντανή µουσική, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Στόχος η ενίσχυση της παιδικής αναγνωσιµότητας και ανάµεσα σε άλλα η προβολή του βιβλίου ως διαχρονικό ψυχαγωγικό µέσο.

Exit mobile version