Μένουμε Σπίτι: 5 λόγοι για να διαβάσετε παραμύθια στα παιδιά

Αυτό το διάστημα, που μένετε στο σπίτι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι μια καλή ευκαιρία να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο με την οικογένεια: το σύζυγό σας και τα παιδιά σας. Είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνετε πράγματα που τις προηγούμενες ημέρες και να θέλατε, δεν προλαβαίνατε ή τα κάνατε, αλλά με το άγχος του χρόνου.

Αυτές τις ημέρες μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με τα παιδιά σας, πιο δημιουργικά. Κι ένα από αυτά είναι τα παραμύθια. Το να τους διαβάσετε παραμύθια, εκτός από την ψυχαγωγία που τους προσφέρετε, τα ωφελείτε και πιο ουσιώδεις τομείς. Γιατί, όπως τονίζουν και οι ειδικοί, τα παραμύθια έχουν και αυτά οφέλη στην ανάπτυξη του παιδιού.

Δείτε παρακάτω 5 οφέλη:

Καλλιεργείται η φαντασία τους. Ακούνε όλες αυτές τις ιστορίες που τους διαβάζετε, εντυπωσιάζονται και προσπαθούν να κάνουν εικόνα όσων περιγράφετε. Αυτό μόνο με τη βοήθεια της φαντασίας είναι εφικτό.

Όπως ακριβώς κάνουν οι ήρωες των παραμυθιών, έτσι και τα παιδιά διδάσκονται να παλεύουν και να διεκδικούν μέχρι τέλους οτιδήποτε επιθυμούν να αποκτήσουν ή να κατακτήσουν. Ουσιαστικά μαθαίνουν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματά τους.

Γνωρίζουν για πρώτη φορά αρετές όπως η γενναιότητα, η αποφασιστικότητα, η αυταπάρνηση και πολλές ακόμα, τις οποίες ονειρεύονται να αποκτήσουν και εκείνα όταν μεγαλώσουν.

Μέσα από τη συχνή ανάγνωση παραμυθιών, αυξάνονται και οι πιθανότητες να αγαπήσουν μακροπρόθεσμα τα εξωσχολικά βιβλία. Ταυτόχρονα, μαθαίνουν νέες λέξεις και εμπλουτίζουν σταδιακά το λεξιλόγιό τους.

Μπορεί στα παραμύθια να νικάει το καλό, όμως τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι, για να γίνει αυτό, πρέπει να μοχθήσει κανείς. Τίποτα δεν κατακτάται εύκολα στη ζωή!

Exit mobile version