Νυχτερινή ενούρηση: Πολύτιμες συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί

Μαμάδες ψυχραιμία και υπομονή

Αρκετά παιδάκια ενώ έχουν κόψει την πάνα, τα βράδια βρέχουν το κρεβάτι τους. Και δεν είναι λίγες οι μαμάδες που χάνουν την ψυχραιμία τους, ενώ δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τη νυχτερινή ενούρηση του παιδιού τους.

Δείτε παρακάτω τι χρειάζεται να κάνετε σε αυτή την περίπτωση και πώς να βοηθήσετε το παιδί σας.

Ψυχραιμία

Αρχικά, δεν πρέπει να χάνετε την ψυχραιμία σας και αυτό που θα πρέπει να σας ενδιαφέρει, είναι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να βοηθήσετε το παιδί σας. Το να βραχεί το κρεβάτι ή να λερωθούν τα σκεπάσματα και το στρώμα είναι δευτερεύοντα. Αν και για το τελευταίο μπορείτε να τοποθετήσετε στο κρεβάτι του αδιάβροχο προστατευτικό.

Υπενθύμιση

Φροντίστε τα παιδιά να έχουν επισκεφτεί την τουαλέτα πριν πάνε για ύπνο. Ακόμα κι αν το ίδιο το παιδί δεν σας το πει, υπενθυμίστε το εσείς. Σε κάθε περίπτωση αν δεν θέλει, κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνήστε το ώστε να πάει τουαλέτα. Αυτό είναι μια τεράστια βοήθεια γιατί τελικά το παιδί θα εκπαιδευθεί και θα ξυπνάει μόνο του για να πάει στην τουαλέτα. Με την αγάπη και την υποστήριξή σας το μικρό σας θα βρει τις ισορροπίες του για να μένει στεγνό όλη τη νύχτα.

Εσώρουχα για μεγάλα παιδάκια

Είναι ένα τρικ που πιάνει, ειδικά στα κοριτσάκια. Αγοράστε εσώρουχα σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια και πείτε στο παιδάκι σας ότι τώρα που μεγάλωσε ήρθε η ώρα να φορέσει βρακάκια για μεγάλα παιδάκια! Στην αρχή θα συμβαίνουν «ατυχηματάκια» αλλά με τον καιρό θα μάθει. Σε κάθε περίπτωση, μην καταφύγετε στην εύκολη λύση της πάνας.

Όχι πολλά υγρά πριν τον ύπνο

Ο περιορισμός της υπερβολικής λήψης υγρών πριν από τον ύπνο είναι από τις πιο απλές μορφές αντιμετώπισης της ενούρησης και συστήνεται ως πρώτο μέτρο. Αποφύγετε να δώσετε χυμούς ή νερό στο παιδί μια ή μιάμιση ώρα πριν τον ύπνο!

Μην το ντροπιάζετε

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε, αν η νυχτερινή ενούρηση είναι συχνή, είναι να αποπάρετε το παιδί και να το ντροπιάσετε. Δεν είναι κάτι που το θέλει και το ίδιο νιώθει άσχημα, ειδικά αν είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Μιλήστε μαζί του και εξηγήστε του ότι δεν πειράζει και πώς θα το βοηθήσετε να το αντιμετωπίσει. Αν έχει αδελφάκια μεγαλύτερα, λέξεις του τύπου «κατουρλής» ή «κατουρλού» να μην επιτρέψετε να ειπωθούν.

Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο

Αν η νυχτερινή ενούρηση είναι συχνή, καλό είναι να μιλήσετε με τον παιδίατρο για να σας καθοδηγήσει σχετικά.

Exit mobile version