Παιχνίδια για να περάσετε δημιουργικά τα απογεύματα της καραντίνας με ένα νήπιο

Αν έχετε στερέψει από ιδέες, αυτές θα σας βοηθήσουν

Η αλήθεια είναι πως όλες αυτές τις ημέρες της καραντίνας, οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – γονείς έχουν στερέψει από ιδέες για το πώς θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους. Κι αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας, είναι πιο εύκολο καθώς υπάρχει και το διάβασμα των σχολικών βιβλίων ή άλλες δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν και μόνα τους, χωρίς να χρειάζονται πάντα τη δική σας συμμετοχή.

Τι γίνεται, όμως, με τα νήπια παιδιά; Παρακάτω σας έχουμε τρεις ιδέες με παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με το νήπιο παιδί σας και να διασκεδάσετε όλοι.

1. Διακοσμήστε σκεύη

Στα παιδιά αρέσει πολύ η ζωγραφική, οπότε αυτή είναι μία καλή ευκαιρία για να περάσετε ευχάριστα το απόγευμά σας.

2. Μυρωδιές και γεύσεις

Πάρτε μπουκάλια και βαζάκια με διαφορετικές γεύσεις και μυρωδιές, όπως π.χ. καφές, λεμόνι, ξύδι, μαρμελάδα ή μέλι και άρωμα.

Κλείστε τα μάτια του παιδιού με ένα μαντίλι και αρχίστε να ανοίγετε ένα βάζο τη φορά. Το παιδί μυρίζει τη μυρωδιά και την ονοματίζει. Αφού τα βρει ή τα μάθει όλα, κάνει και αυτό το ίδιο για εσάς.

3. Κρυμμένος θησαυρός

Τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο παιχνιδάκια, όπως για παράδειγμα λίγα τουβλάκια και κρύψτε τα στο σπίτι (όχι πολύ καλά για να μπορέσουν τα παιδιά να βρούνε το θησαυρό).

Exit mobile version