Πέντε λόγοι που τα παιδιά πρέπει να πίνουν πολύ νερό

Δεν αρέσει σε όλα, όμως, είναι σημαντικό

Η αλήθεια πως το νερό δεν αρέσει σε όλα παιδιά. Είναι άχρωμο, άγευστο κι εδώ που τα λέμε, δεν είναι το ίδιο ελκυστικό με τους χυμούς.

Ωστόσο, το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό και απαραίτητο για τον οργανισμό, ενήλικων και παιδιών. Μάλιστα, τα παιδιά είναι σημαντικό να πίνουν πολύ νερό μέσα στην ημέρα. Δείτε παρακάτω έξι λόγους:

Το απλό και καθαρό νερό κάνει το σώμα του παιδιού να λειτουργεί καλύτερα

Όταν τα παιδιά είναι αφυδατωμένα αισθάνονται κουρασμένα και φυσικά δεν αποδίδουν καλά. Αντιθέτως όταν είναι καλά ενυδατωμένα είναι σε θέση να τρέχουν πιο γρήγορα, να πηδούν πιο ψηλά και να απολαμβάνουν τον περίπατό τους. Βλέπετε οι μύες αποτελούνται κατά 79% από νερό, το αίμα κατά 80% από νερό και τα κόκαλα κατά 22% από νερό.

Το νερό κάνει το παιδί σας να σκέφτεται και να μαθαίνει καλύτερα

Ο εγκέφαλος αποτελείται κι εκείνος κατά 75% από νερό. Η αφυδάτωση κάνει το παιδί κυκλοθυμικό και τότε είναι που ο εγκέφαλος δεν σκέφτεται σωστά.

Το νερό χαρίζει υγεία στο σώμα

Το νερό βοηθά το σώμα να καθαρίσει από τις τοξίνες και φυσικά η διαδικασία της πέψης γίνεται καλύτερα. Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα παιδιά που έχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας έχουν έναν λόγο παραπάνω να πίνουν νερό.

Το νερό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος

Εάν το παιδί σας είναι κρυωμένο ή έχει πυρετό το σώμα του χρειάζεται μεγαλύτερη κατανάλωση νερού. Κι αυτό επειδή το νερό βοηθά στη ρευστοποίηση και στην αποβολή των εκκρίσεων από το λαιμό και τη μύτη. Είναι επίσης το καλύτερο φάρμακο για το βήχα!

Το νερό αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής

Η αφυδάτωση μπορεί να συγχέεται με την πείνα.

Exit mobile version