Πέντε παιδικές ταινίες με διδάγματα που αξίζει να δείτε οικογενειακώς

Τις ημέρες αυτές που όλου μένουμε σπίτι, λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνουμε οικογενειακώς διάφορες – εντός των τοιχών – δραστηριότητες. Και μία από αυτές, είναι να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί μία ταινία. Συγκεκριμένα, μία παιδική ταινία, που θα καλύπτει τα γούστα μικρών και μεγάλων.

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλές επιλογές, όμως, είναι κάποιες παιδικές ταινίες που έχουν και διδάγματα για τα παιδιά, ενώ βλέπονται ευχάριστα, ενίοτε και με συγκίνηση και από τους μεγάλους.

Φτιάξτε, λοιπόν, ποπ κορν, πάρτε θέσεις κι επιλέξτε μία από τις παρακάτω 5 ταινίες. Αν και με τον ελεύθερο πλέον χρόνο που έχετε μπορείτε να τις δείτε όλες.

Τα μυαλά που κουβαλάς

Κέρδισε τα βραβείο Όσκαρ παιδική ταινίας και όχι τυχαία, αφού πέρα από μία συγκινητική ιστορία, έχει και αρκετά διδάγματα για τα παιδιά. Τα διδάσκει πως η χαρά και η λύπη δεν είναι αντίζηλα συναισθήματα, αλλά συνυπάρχουν και μάλιστα συνεργάζονται για να μας κάνουν συναισθηματικά ολοκληρωμένους ανθρώπους. Να μας κάνουν ικανούς να βιώσουμε τις καλές στιγμές της ζωής μας, αλλά και ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες.

Υπόθεση:

Όταν οι γονείς της κι εκείνη μετακομίζουν στο Σαν Φρανσίσκο, η μικρή Ράιλι πρέπει να προσαρμοστεί στο καινούργιο της περιβάλλον. Ένα ατύχημα στο κέντρο ελέγχου των συναισθημάτων της, όμως, δυσκολεύει τα πράγματα καθώς η Χαρά και η Λύπη εξορίζονται στο υποσυνείδητο, αφήνοντας μόνους τους στο κοντρόλ τον Θυμό, την Απέχθεια και τον Φόβο.

Wall-E

Άλλη μία παιδική ταινία που έχει κερδίσει το Όσκαρ στην κατηγορία της. Και που επίσης, είναι διδακτική για τα παιδιά. Τα μαθαίνει πως η αδιαφορία για τον πλανήτη μας μπορεί να τον καταστρέψει ενώ η αγάπη και η φροντίδα μπορεί να τον αναγεννήσει απ’ τις στάχτες του.

Υπόθεση:

Στο μακρινό μέλλον, η Γη είναι γεμάτη σκουπίδια και οι άνθρωποι την έχουν εγκαταλείψει. Στον πλανήτη ζει μόνο ο Γουόλι, ένα ρομπότ-σκουπιδιάρης, η κατσαρίδα του και το τελευταίο ζωντανό φυτό. Όταν η Ιβ, ένα ρομποτάκι ιχνηλάτης φτάνει στη Γη για να βρει σημάδια ζωής, ο Γουόλι γοητεύεται και την ακολουθεί στο μακρινό διάστημα, εκεί όπου οι άνθρωποι ζουν σαν παρασιτικά παχύδερμα. Εκεί, μαζί με τους αναπάντεχους συμμάχους του θα προσπαθήσει να σώσει το φυτό και μαζί τον πλανήτη που αποκαλεί σπίτι του.

Ζωούπολη

Ακόμη μία οσκαρική παιδική ταινία, που πραγματεύεται τον ρατσισμό και τις προκαταλήψεις και βάζει το παιδί στη διαδικασία να σκεφτεί, μέσα από τις περιπέτειες ενός μικρού κουνελιού.

Υπόθεση:

Ένα μικρό κουνελάκι φεύγει από το χωριό και τη σιγουριά του για να ανακαλύψει τη ζωή – και τον εαυτό της – στην μεγάλη πόλη, τη Ζωούπολη. Οι προκαταλήψεις, ο ρατσισμός και οι άδικες συμπεριφορές θα σταθούν εμπόδιο, αλλά εκείνη θα βρει τρόπο να τα καταφέρει, έχοντας ως βοηθό μια πονηρή αλεπού

Ψηλά στον ουρανό

Από τις αγαπημένες – και αυτή οσκαρική – ταινίες μικρών και μεγάλων με έντονο το συγκινησιακό στοιχείο, αλλά και το χιούμορ. Είναι, όμως, και διδακτική αφού μαθαίνει στα παιδιά πως με την προσπάθεια μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, να φτάσεις ψηλά.

Υπόθεση:

Ο 78χρονος χήρος Carl Fredricksen, αποφασισμένος να εκπληρώσει την παιδική υπόσχεση που είχε δώσει στην αγαπημένη γυναίκα του Ellie , δένει το σπίτι τους με χιλιάδες μπαλόνια με ήλιο και πετά με αυτό προς τους Παραδεισένιους Καταρράκτες, στη Βενεζουέλα. Ο Russell, ένας ενθουσιώδης νεαρός εξερευνητής της άγριας φύσης που επισκέφθηκε τον Carl προσπαθώντας να κερδίσει το τελικό προσκοπικό του σήμα, τον συνοδεύει άθελά του στο περιπετειώδες ταξίδι.

Ο βασιλιάς των Λιονταριών

Κλασική και αγαπημένη, μικρών και μεγάλων. Μια παιδική ταινία που έγραψε ιστορία και όσες φορές και αν τη δεις, θα συγκινηθείς σαν την πρώτη φορά. Είναι, όμως και γεμάτη διδάγματα, όχι μόνο για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους. Μία ταινία που μεταξύ άλλων, δείχνει πως η αλήθεια στο τέλος βγαίνει πάντοτε στην επιφάνεια. Πως η δόξα δεν είναι αρκετή για να σε κάνει ευτυχισμένο, ενώ η αγάπη και η φιλία είναι σημαντικές και αυτές που σε οδηγούν στην ευτυχία.

Υπόθεση:

Ο Σίμπα, είναι ένα μικρό λιοντάρι που θα διαδεχθεί τον πατέρα του, Μουφάσα, ως βασιλιάς της σαβάνας. Ωστόσο, μετά τη δολοφονία του Μουφάσα από τον θείο του Σίμπα, Σκαρο Σίμπα χειραγωγείται στο να πιστεύει ότι είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του πατέρα του και το σκάει εξόριστος από ντροπή και απόγνωση. Μετά την ωρίμανσή του και, μεγαλώνοντας με δύο αργόσχολους, ο Σίμπα βλέπει τα πράγματα με μια νέα ματιά, μετά και τις συζητήσεις με την παιδική του φίλη, Νάλα, και τον σαμάνο της σαβάνας, Ραφίκι επιστρέφει στο Βασίλειό του για να προκαλέσει τον Σκαρ και να τελειώσει την τυραννία του.

Exit mobile version