Πώς να φτιάξετε ένα διακοσμητικό-αποτύπωμα και το πιο αγαπημένο παιδικό παιχνίδι: το αρκουδάκι

Δημιουργήστε μοναδικές στιγμές!

Μερικές φορές είναι τα μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά.

#ΜένουμεΣπίτι

Το Johnson’s γνωρίζει ότι τα παιδιά μεγαλώνουν ταχύτατα. Γι᾽ αυτό είναι σημαντικό να έχετε αναμνήσεις ακόμα κι από την πιο μικρή στιγμή της παιδικής ηλικίας των μικρών σας.

Σήμερα προτείνουμε δραστηριότητες που θα απαθανατίσουν μοναδικές στιγμές στο σπίτι με τα μικρά σας. Στην πρώτη, με ένα απλό μείγμα μπορείτε να δημιουργήσετε διακοσμητικά με αποτυπώματα ή φιγούρες. Στη δεύτερη, τα παιδάκια σας κατασκευάζουν το πιο αγαπημένο παιδικό παιχνίδι: το αρκουδάκι τους.

Διακοσμητικόαποτύπωμα: Μία φανταστική ιδέα είναι να φτιάξετε διακοσμητικά στολίδια από τα αποτυπώματα των χεριών και ποδιών των παιδιών. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να δημιουργήσετε μια μοναδική ανάμνηση. Για να φτιάξετε το μείγμα, χρειάζεστε: δύο φλιτζάνια αλεύρι, ένα φλιτζάνι αλάτι, ένα φλιτζάνι νερό και κάποια χρωστική ουσία. Αρχικά, ανακατεύετε το αλάτι και το αλεύρι και, σε ένα άλλο δοχείο ρίχνετε το νερό και το χρώμα. Πρέπει να ενοποιηθούν όλα τα συστατικά σιγά-σιγά ενώ ζυμώνετε το μείγμα. Μόλις έχετε το μείγμα, είστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε τα σχέδιά σας! Αφού δώσετε τα σχήματα που θέλετε, πρέπει να αφήσετε τα διακοσμητικά να στεγνώσουν για 15 ώρες και τέλος, προτείνουμε να τα ψήσετε στον φούρνο στους 100ºC, για περίπου 120 λεπτά.

Αρκουδάκι: Όλοι θυμόμαστε τον πρώτο μας φίλο, ένα παιχνίδι, αυτό που μεταφέραμε παντού όπου κι αν πηγαίναμε… Ένα πολύ σημαντικό αντικείμενο, που γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αν το έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι. Με μια κάλτσα, ψαλίδι, βαμβάκι, μια μικρή κλωστή και τη βοήθειά σας, κάθε παιδί μπορεί να δημιουργήσει το δικό του αρκουδάκι! Είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να ανακυκλώσετε μια παλιά μονή κάλτσα και να δημιουργήσετε μια μοναδική ανάμνηση.

Για περισσότερες ιδέες ώστε να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, επισκεφτείτε το website του Johnson’s και τον λογαριασμό του στο Facebook.

Exit mobile version