Πώς να ντύσετε το μωρό σας τον χειμώνα, χωρίς υπερβολές

«-Μάνα βγαίνω. – Ζακέτα να πάρεις παιδί μου». Αθάνατη Ελληνίδα μάνα, μόνο που η αλήθεια είναι πώς το ντύσιμο του παιδιού και το άγχος να μην κρυώσει πάντα θα απασχολεί τις μαμάδες, όλου του κόσμου και όχι μόνο την Ελληνίδα.

Πολύ περισσότερο απασχολεί τις νέες μαμάδες, οι οποίες τον χειμώνα δεν ξέρουν πώς να ντύσουν το μωρό τους, ειδικά όταν είναι να βγουν έξω από το σπίτι. Και σε αρκετές περιπτώσεις καταφεύγουν σε υπερβολές, που μόνο καλό δεν κάνουν στο παιδί.

Μία μαμά blogger από τον Καναδά, η Alex Mlynek, που ξέρει από χειμώνες και κρύα, συμβουλεύει τις μαμάδες πώς να ντύνουν το μωρό τους τον χειμώνα όταν βγαίνουν έξω, αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Δείτε παρακάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές της:

Στο κάθισμα του αυτοκινήτου: Αποφύγετε τα πολλά και χοντρά ρούχα μια και δεν είναι ασφαλή για το παιδί. Με το που τοποθετείτε το μωρό στο καθισματάκι, η πρώτη σας κίνηση, είναι να βγάλετε το μπουφάν, διότι οι ιμάντες ασφαλείας δεν θα κλείσουν σωστά και δεν θα είναι αρκετή σφιχτά, για να το προστατεύσουν. Επίσης, το μωρό ασφυκτιά με τα πολλά ρούχα. Αν θέλετε να είναι ζεστά, μπορείτε να του ρίξετε μία κουβερτούλα. Επίσης, φροντίζετε πριν βάλετε το μωρό στο αυτοκίνητο, προηγουμένως να έχει ζεσταθεί και μην περιμένετε εκείνη τη στιγμή να ανοίξετε τη θέρμανση.

Στη βόλτα:  Προτιμήστε ένα ζεστό μπουφάν ή μία φόρμα εξόδου για τον χειμώνα. Αν το έχετε στο καρότσι, ρίξτε στα ποδαράκια του, μία κουβερτούλα.

Απαραίτητο το σκουφάκι: Προτιμήστε αυτά που καλύπτουν τα αυτιά του μωρού και δένουν κάτω από το λαιμό, για να είναι σταθερά. Φορέστε του, επίσης, γαντάκια, ενώ αν το κασκόλ ελέγξετε να μην είναι σφιχτό γύρω από το λαιμό του.

Exit mobile version