Πώς να παίξετε κυνήγι του θησαυρού στο σπίτι με τα παιδιά σας

Τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό και τα παιδιά είναι στο σπίτι, πολλοί γονείς προσπαθούν να σκεφτούν ιδέες για να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Και κυρίως για να μη βαρεθούν τα παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται και λίγη ευρηματικότητα, αλλά και παιχνίδια για όλη την οικογένεια με τα οποία θα διασκεδάσετε μικροί και μεγάλοι.

Κι ένα από αυτά είναι το κυνήγι του θησαυρού. Ναι μέσα στο σπίτι. Είναι από τα παιχνίδια που αρέσουν στα παιδιά, έχουν δράση, αγωνία, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και παιδαγωγικά, αφού το παιδί καλείται να χρησιμοποιήσει το μυαλό του, να είναι αποτελεσματικό ενώ στο τέλος όταν θα βρει τον χαμένο θησαυρό, θα νιώσει το αίσθημα θαυμάσια που τα κατάφερε, άρα θα ενισχύεστε με αυτόν τον τρόπο και την αυτοπεποίθησή του.

Πώς να παίξετε:

Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερης ηλικίας, μπορείτε να παίξετε το κυνήγι του θησαυρού με γρίφους. Να μην αναφέρετε απλά το αντικείμενο που ψάχνετε, αλλά να το κάνετε λίγο πιο πολύπλοκο, μιας κι έτσι είναι περισσότερο διασκεδαστικό.

Κόβετε χαρτάκια και γράφετε σε αυτά τη λέξη ή το γρίφο και τα κρύβετε στα σημεία που έχετε σκεφτεί. Να μην είναι, όμως, και δύσκολα να τα ανακαλύψουν.

Να υπάρχει μία συνοχή ανάμεσα στα αντικείμενα που ψάχνουν. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να είναι από μία ίδια κατηγορία ή να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Για παράδειγμα να είναι αντικείμενα που ξεκινάνε όλα από «Α».

Όσο το παιδί ψάχνει το θησαυρό του, καλό είναι να συμμετέχετε κι εσείς. Και όχι να κάθεστε στον καναπέ. Το παιχνίδι είναι δράσης και το παιδί νιώθει ωραία όταν κι εσείς συμμετέχετε σε αυτό και μάλιστα, έχετε αγωνία μήπως και το βρει.

Για να μην το παιδεύετε, όμως, καλό είναι όταν είναι μακριά από το σημείο να κάνετε έναν συγκεκριμένο ήχο. Και όταν πλησιάζει έναν άλλον, που όλο και θα δυναμώνετε τη φωνή σας καθώς είναι κοντά να βρει το αντικείμενο.

Τέλος, βάλτε ένα χρονόμετρο που θα μετράει αντίστροφα μέχρι να βρεθεί ο θησαυρός. Μη σας πάρει και ώρες ατελείωτες, βαρεθείτε και το αφήσετε στη μέση.

Exit mobile version