Διαβάστε παραμύθια στα παιδιά σας – Να γιατί

O Άλμπερτ Αϊνστάιν όταν ρωτήθηκε πώς μπορεί να αναπτυχθεί η ευφυΐα των παιδιών, είχε απαντήσει: «Διαβάστε παραμύθια κι έπειτα διαβάστε περισσότερα παραμύθια»

Και αν θεωρείτε ότι οι ιστορίες με πρωταγωνιστές δράκους, μάγισσες, γίγαντες και στοιχειά είναι ανούσιες, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Οι γεμάτες περιπέτειες, συμβολισμούς και ηθικά διδάγματα ιστορίες είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις τα παιδιά στον ενήλικο κόσμο.

Παλαιότερες αλλά και σύγχρονες μελέτες υποστηρίζουν ότι τα παραμύθια και οι ιστορίες γενικά βοηθούν την ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών.

Μέσα από αυτά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δημιουργικές τους νοερές ικανότητες για να μάθουν κάτι, το οποίο δεν έχουν βιώσει άμεσα.

Μία από αυτές τις έρευνες, η οποία διεξήχθη πριν από αρκετά χρόνια από δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο, δείχνει ότι όταν τα παιδιά ακούνε μια ιστορία, αργότερα είναι σε θέση να φτιάξουν τις δικές τους.

Το διάβασμα παραμυθιού πριν από τον ύπνο βρέθηκε στην πρώτη θέση προτιμήσεων των μικρών παιδιών, πάνω από την παρακολούθηση της τηλεόρασης ή τα βιντεοπαιχνίδια, ενώ 82% των παιδιών δήλωσε ότι το διάβασμα ενός παραμυθιού τα βοηθά να κοιμηθούν καλύτερα.

Exit mobile version