Γιατί να χαρίσετε στο παιδί σας ένα αδερφάκι

Έχετε προσαρμοστεί πλέον στη καινούργια σας ζωή με το παιδί και σας ζητάει ένα αδερφάκι;

Ναι, θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή για να διευθετήσετε ενδεχόμενες μάχες που καλώς ή κακώς θα προκύψουν και να αγοράζετε περισσότερα παιχνίδια (ήδη αυτά που έχετε είναι αρκετά).

Όμως για σκεφτείτε και τις στιγμές ευτυχίας που θα έρθουν όταν θα τα βλέπετε να παίζουν μαζί και να αγκαλιάζει το ένα το άλλο! Ακόμα δεν έχετε πειστεί; Παρουσιάζουμε 8 καλούς λόγους να χαρίσετε στο παιδί σας έναν αδερφό ή μια αδερφή.

Μαθαίνουν την ανιδιοτέλεια

Όταν το μωρό σας γεννήθηκε, συνειδητοποιήσατε ότι είστε διατεθειμένες να κάνετε τα πάντα προκειμένου να το προστατεύσετε. Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα θα νιώσει και το παιδί σας όταν θα αντικρίσει για πρώτη φορά το μικρό του αδερφάκι.

Μαθαίνουν να μοιράζονται

Όταν θα έρθει και άλλο παιδί στην οικογένεια, το παιδί σας θα μάθει να μοιράζεται το τελευταίο κομμάτι της σοκολάτας, το τελευταίο μπισκότο, ακόμα και τον χρόνο που επιτρέπεται να βλέπει τηλεόραση. Παράλληλα, μέσα από τη καθημερινή αλληλεπίδραση θα μάθει να μοιράζεται πέρα από υλικά, συναισθήματα και εμπειρίες.

Μαθαίνουν να επιλύουν τις διαφορές τους

Τα αδέρφια τσακώνονται πολύ! Κι αυτό επειδή έχουν πολλά να μοιραστούν και να μοιράσουν. Από την αγάπη, το χρόνο και την προσοχή των γονιών τους μέχρι το δωμάτιο και τα παιχνίδια τους. Πώς να διαχειριστείτε μια τέτοια κατάσταση; Προσπαθήστε να μην παρεμβαίνετε όσο είναι αυτό δυνατόν και σκεφτείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, όσο παράλογο κι αν ακούγεται. Μέσα από τους τσακωμούς, τα αδέρφια μαθαίνουν να διαχειρίζονται την ψυχική τους ένταση, να διαπραγματεύονται τις επιθυμίες τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.  

Πιστεύουν στην ομαδικότητα

Όταν τα παιδιά σας θα αναλάβουν έναν μακρύ κατάλογο με μικροδουλειές, θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι ευκολότερο να αναλάβουν τα καθήκοντα μαζί και όχι ο καθένας μόνος του.

Θα έχουν κάποιον να διδάξουν ή από κάπου να μάθουν

Είτε πρόκειται για μια απλή πράξη πολλαπλασιασμού είτε για κάτι άλλο σημαντικότερο στην ενήλικη ζωή, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θα μάθει το μικρότερο παιδί από το μεγαλύτερο. Στο ίδιο πλαίσιο, ο μεγάλος αδερφός θα λειτουργεί ως πρότυπο του μικρού, ενώ ο μικρότερος θα νιώθει υπερήφανος.

Θα έχουν για πάντα ο ένας τον άλλον

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν το χάσμα μεταξύ τους θα αρχίσει να γεφυρώνεται. Καυγάδες βέβαια θα υπάρχουν πάντα αλλά θυμίστε τους πως θα έχουν για πάντα ο ένας τον άλλον, πως όσους φίλους κι αν κάνουν ή κι αν χάσουν, τα αδέλφια τους θα είναι πάντα εκεί.  Επιπλέον, κακά τα ψέματα, οι γονείς αργά ή γρήγορα φεύγουν. Και αυτό που μένει είναι ένα κομμάτι τους, τα αδέρφια.

Όταν όλα είναι υπέροχα, πάντα υπάρχει κάποιος να το γιορτάσετε

Είτε είναι γενέθλια, είτε μια προαγωγή, τα αδέρφια στέκονται ο ένας στο πλευρό του άλλου. Είναι αυτοί που δεν ζηλεύουν μεταξύ τους, που δεν φοβούνται, που είναι αυτάρκεις, που είναι αισιόδοξοι και χαίρεται ο ένας με την χαρά του άλλου.

Το στήριγμα στις δύσκολες στιγμές

Ένα μελανιασμένο γόνατο. Ένας κακός βαθμός. Μια ραγισμένη καρδιά. Σημασία δεν έχει ο λόγος. Τα αδέλφια θα είναι πάντα εκεί για να στεγνώσει ο ένας τα δάκρυα του άλλου.

Exit mobile version