Η επίδραση του Instagram στους εφήβους

Το Instagram βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων πλατφορμών κοινωνικών μέσων, ακολουθούμενη από το Snapchat και το Facebook. Το Twitter και το Youtube είναι λιγότερο επικίνδυνα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να είσαι σε εγρήγορση σχετικά με τους ξένους και τις αισθήσεις που παράγει η χρήση των κοινωνικών μέσων.

Η ψυχική υγεία σε κίνδυνο

Με κάθε αλληλεπίδραση με το Instagram, οι έφηβοι θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική τους υγεία και ευημερία. Πρόκειται για μια πολύπλοκη εποχή, δεδομένων των χαρακτηριστικών τρωτών σημείων της εφηβείας.

Εάν οι έφηβοι περνούν πάνω από δύο ώρες σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, είναι πιο επιρρεπείς σε ψυχικές συνέπειες όπως άγχος, αγωνία και ακόμη και κατάθλιψη .

Λόγω της χρήσης Instagram τους η αυτοεκτίμησή τους υποφέρει και αυξάνονται οι αμφιβολίες τους, λένε οι επιστήμονες Συνεπώς, αρχίζουν να υιοθετούν μια πιο απαισιόδοξη άποψη για τη ζωή γενικότερα.

Προκειμένου να αποφευχθεί η απόρριψη και η κριτική, πολλοί έφηβοι επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους ή χρησιμοποιούν φίλτρα για να βελτιώσουν την εικόνα τους. Ο φόβος της απώλειας αναγνώρισης τους στοιχειώνει, όπως και ο φόβος να γίνει θύμα της διαδικτυακής παρενόχλησης.

Οι επιδράσεις του Instagram στους εφήβους μπορεί να είναι πολύ επιβλαβείς αν οι έφηβοι δεν γνωρίζουν τον καλύτερο τρόπο να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα. Η προστασία της ιδιωτικής τους ζωής είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή σημαντικών ζητημάτων.

Μόνο η αλληλεπίδραση με ανθρώπους που γνωρίζουν και η προσοχή τους σε ό, τι δημοσιεύουν είναι και οι δύο σοφές συστάσεις.

Exit mobile version