Μια μαμά αποκαλύπτει: «Οι 6 λέξεις που λέω στο παιδί μου κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί»

Βάλσαμο στην ψυχή του παιδιού...

Μια μαμά blogger μοιράστηκε την δική της ιδιαίτερη οικογενειακή στιγμή που μπορεί να βάλει πολλούς γονείς σε σκέψεις.

Ο λόγος για την Μέγκαν Πάτερσον η οποία, όπως αποκαλύπτει, εφαρμόζει μια βραδινή ρουτίνα για να βελτιώσει όχι μόνο την καθημερινότητα του παιδιού της αλλά και μελλοντικά ολόκληρη τη ζωή του. Πώς το κάνει αυτό: Επαναλαμβάνοντας πριν την ώρα του βραδινού ύπνου 6 συγκεκριμένες λέξεις που σίγουρα μιλούν στην ψυχή του παιδιού της, όπως αναφέρει.

Ποιες λέξεις είναι αυτές; Eίμαι περήφανη που είμαι μαμά σου!

Η ίδια αποκαλύπτει και πώς πήρε αυτή την απόφαση:

«Όταν η κόρη μου ήταν 7 χρονών, ξεκίνησα να παρατηρώ ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στη συμπεριφορά της τα βράδια πριν τον ύπνο. Ήταν ένα μοτίβο ανησυχίας και φόβου αποτυχίας. Ξεκίνησε να χρησιμοποιεί συχνά τις λέξεις “φοβάμαι” και “πιέζομαι” κι έμοιαζε σαν να κουβαλούσε στους ώμους της το βάρος όλου του κόσμου. Η καρδιά μου πονούσε.

Αρχικά θύμωσα, που είχε μια τόσο έντονη επιθυμία να είναι τέλεια για όλους σε τόση μικρή ηλικία… Περίεργο που η άνευ όρων αγάπη (μας), η οποία ποτέ δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση, δεν αρκεί. Ήθελα και την επιβεβαίωσή τους. Αυτή η ανάμνηση μου έδωσε την έμπνευση να αποκτήσω μια νέα συνήθεια η οποία ήλπιζα ότι θα βοηθούσε την κόρη μου να ηρεμήσει και να γαληνέψει. Κάθε νύχτα, της έλεγα έξι απλές λέξεις: είμαι περήφανη που είμαι μαμά σου.

Ένα βράδυ, περίπου ένα χρόνο μετά από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τις έξι λέξεις, άκουσα ένα “Έι, μαμά!” μέσα στο σκοτάδι και κοντοστάθηκα στην πόρτα ακούγοντας μια φωνούλα να λέει: “Κι εγώ είμαι περήφανη που είμαι κόρη σου!”.»

Η ίδια προτείνει να χρησιμοποιούν κι άλλοι γονείς αυτή τη φράση ή να βρουν τη δική τους μαγική φράση που κάνει τα παιδιά τους να νιώθουν πιο ασφαλή και πιο ήρεμα.

Exit mobile version