Μπορούν οι γονείς να ελέγχουν τα κοινωνικά μέσα των παιδιών τους;

Μπορούν οι γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στα κοινωνικά μέσα χωρίς ή με τη συγκατάθεσή τους; Στο παρακάτω άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να αναλογιστείτε περισσότερα σχετικά με τον τύπο ελέγχου που πρέπει να ασκείτε ως γονείς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά σας.

Τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο. Τόσο πολύ ώστε να έχει αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε, ακόμα και τον τρόπο που ζούμε. Για τους γονείς, αυτό μπορεί να μετατραπεί σε σοβαρό πονοκέφαλο.

Χωρίς αμφιβολία, είναι φυσικό τα παιδιά και οι έφηβοι να αισθάνονται την ανάγκη να ανήκουν σε κάποια εικονική κοινότητα που ανήκουν οι φίλοι τους. Είναι επίσης φυσιολογικό για τους γονείς τους να τους επιτρέψουν να το κάνουν αυτό.

Ωστόσο, ο γονικός έλεγχος είναι θεμελιώδης όταν πρόκειται για τη χρήση της τεχνολογίας και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, δεδομένων των κινδύνων που ενέχουν.

Αυτό δεν είναι πάντα ένα απλό έργο και μπορεί σίγουρα να είναι αιτία για συγκρούσεις μεταξύ γονέων και παιδιών. Οι περισσότεροι έφηβοι δεν είναι εντάξει με τους γονείς τους να ελέγχουν τα κοινωνικά μέσα τους ή τα μηνύματα κειμένου.

Πώς να ελέγχετε τη δραστηριότητα των κοινωνικών μέσων των παιδιών σας

Όταν οι γονείς παρεμβαίνουν στα κοινωνικά μέσα των παιδιών τους, θα είναι πάντα κίνητρο για συγκρούσεις. Και είναι συνήθως αντιπαραγωγικό όταν οι γονείς προσπαθούν να επιβάλουν στα παιδιά τους, για παράδειγμα, την απαγόρευση της χρήσης του Διαδικτύου.

Τα παιδιά μπορούν εύκολα να βρουν έναν τρόπο να παρακάμψουν αυτούς τους κανόνες και απλώς θα καταλήξουν να δημιουργήσουν ένα νέο προφίλ ή να αλλάζουν τις ρυθμίσεις απορρήτου τους.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι τα πάντα για τα κοινωνικά μέσα αρνητικά. Είναι ένας καλός τρόπος για τα παιδιά να μάθουν να κοινωνικοποιούνται και να σχηματίζουν έναν κύκλο φίλων. Η καλύτερη λύση είναι να ελέγξετε τη δραστηριότητα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της έφηβής σας, αλλά να μην την περιορίσετε.

Είναι σημαντικό να καθορίσετε ορισμένα όρια, προκειμένου να γνωρίζετε πού τα παιδιά σας ξοδεύουν τον χρόνο τους online.

Όλα εξαρτώνται από την ηλικία του παιδιού σας. Όταν τα παιδιά αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα, είναι καλό να δημιουργήσουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και χρονικά όρια. Είναι επίσης σημαντικό να τα καθοδηγήσετε και να τους εξηγήσετε μερικά πράγματα σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν online.

Για παράδειγμα, είναι καλή ιδέα οι γονείς να είναι μεταξύ των «φίλων» στα κοινωνικά μέσα των παιδιών τους.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα μέση κατάσταση όπου τα παιδιά αισθάνονται ελεύθερα να μοιραστούν τη χρήση του διαδικτύου με τους γονείς τους. Στη συνέχεια, με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να γίνουν ολοένα και πιο υπεύθυνοι με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα.

Οι γονείς, ταυτόχρονα, θα πρέπει να σέβονται την ιδιωτικότητα των παιδιών τους και να θεσπίζουν ορισμένες προοδευτικές κατευθυντήριες γραμμές και ελέγχους.

Exit mobile version