Πέντε επιστημονικές αλήθειες για τα αδέρφια

Τη μία τσακώνονται και την άλλη είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Η ζωή με τα αδέρφια δεν είναι ποτέ βαρετή! Τα αδέρφια, όσο και αν το φανταζόμαστε, διαμορφώνουν του χαρακτήρα μας μέχρι την απόφαση να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια.

Δείτε πέντε επιστημονικές αλήθειες που ισχύουν γι’ αυτά…

Πολλά αδέλφια = Πιο σταθερός γάμος

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσε ότι τα παιδιά που έχουν πολλά αδέρφια, όταν παντρεύονται ο γάμος τους έχει πιο ισχυρά και σταθερά θεμέλια. Σύμφωνα με τα στοιχεία για 60.000 ενήλικες, κάθε αδελφός μειώνει τις πιθανότητες του διαζυγίου κατά 2%.

Είναι κακή επιρροή

Χμμ, να και κάτι ανησυχητικό! Για παράδειγμα, τα παιδιά των οποίων τα μεγαλύτερα αδέλφια καπνίζουν ή πίνουν αλκοόλ, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πίνουν και τετραπλάσιες πιθανότητες να καπνίζουν οι ίδιοι. Επίσης τα κορίτσια που έχουν μεγαλύτερες αδερφές, έχουν 4-6 περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες στην εφηβεία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Υπάρχουν βέβαια και τα αδέρφια που ακολουθούν έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσουν τον εαυτό τους.

Είναι πιο ευφυείς

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε και συμμετείχαν 385 παιδιά διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν μεγαλύτερα αδέρφια τουλάχιστον κατά 4 χρόνια και τα οποία συμμετείχαν ενεργά στην ανατροφή τους, σε μικρή ηλικία είχαν πιο πλούσιο λεξιλόγιο συγκριτικά με τα παιδάκια της ηλικίας τους που όμως ήταν μοναχοπαίδια

Είναι πολύ ευγενικά

Παραδόξως, οι φράσεις τύπου “Δικά μου είναι όλα τα παιχνίδια!” δεν κολλάνε στις διαμάχες μεταξύ των αδελφών. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young διαπίστωσε ότι όσοι έχουν αδέρφια έχουν μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση, είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά θέματα, κάνουν καλές πράξεις και αγαπάνε περισσότερο τους γονείς τους.

Τα αδέλφια μειώνουν τον κίνδυνο των αλλεργιών

Σίγουρα, όσοι έχουν πολλά αδέρφια είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε μικρόβια και κρυολογήματα, έχουν όμως ευτυχώς μειωμένο κίνδυνο να παρουσιάσουν αλλεργίες. Σε μια μελέτη του Ινστιτούτου Παιδικών Ερευνών Murdoch της Αυστραλίας, σχεδόν το 11% των βρεφών χωρίς αδέλφια ήταν αλλεργικά στα αυγά, ενώ αντιθέτως τα βρέφη που είχαν τρία ή και περισσότερα αδέλφια περιόρισαν τον κίνδυνο σε μόλις 4%.

Exit mobile version