Πώς μπορείτε να εντοπίσετε την συναισθηματική εξάρτηση;

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ κοινό πρόβλημα στη σημερινή κοινωνία, είναι σημαντικό να μάθουμε να εντοπίζουμε ποια είναι η συναισθηματική εξάρτηση. Τα καλά νέα είναι ότι, με επαγγελματική βοήθεια και θέληση, μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Είναι ζωτικής σημασίας ότι μόλις εντοπίσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια δεν τα αγνοούμε.

Η συναισθηματική εξάρτηση είναι μια ψυχολογική κατάσταση που προκαλεί δυσφορία και αγωνία για τους ανθρώπους μακροπρόθεσμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε άλλους ανθρώπους για να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους. Με άλλα λόγια, η ευθύνη για το συναισθηματικό κράτος του ατόμου μεταφέρεται σε άλλο άτομο.

Εάν η συναισθηματική σας εξάρτηση συνδέεται με έναν συγγενή, συνεργάτη, φίλο, συμμαθητή ή συνεργάτη, πρέπει να είστε σε θέση να εργαστείτε σε αυτό και να πολεμήσετε ενάντια σε αυτό. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε απελευθέρωση από τον πόνο σας και θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε υγιείς, αυθεντικές σχέσεις.

Η συναισθηματική εξάρτηση υπονομεύει τα άτομα και μπορεί ακόμη και να τους κάνει να σκέφτονται ότι η δυσφορία και η ανησυχία τους είναι απολύτως φυσιολογικές. Χωρίς να ξέρουν πώς να διαχειρίζονται σωστά τα συναισθήματά τους , κοιτούν τους άλλους να στηριχθούν. Θέλουν απεγνωσμένα να αισθάνονται κάποια ικανοποίηση, χωρίς ποτέ να το επιτύχουν.

Exit mobile version