Πόσο σημαντικό είναι το παιδικό δωμάτιο για τη φαντασία και τη γνώση των παιδιών

Πώς να δημιουργήσετε τον ιδανικό χώρο για παιχνίδι

Το παιχνίδι θεωρείται το πρώτο εργαλείο μάθησης για τα παιδιά. Μέσω αυτού μαθαίνουν να κάνουν τις πρώτες τους συντονισμένες κινήσεις, να λένε τις πρώτες τους λέξεις και να επικοινωνούν με τους ενήλικες. Αυτή η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο παιχνίδι, τη μάθηση και την ανάπτυξη υπάρχει σε όλα τα στάδια της παιδικής ηλικίας. Ο ρόλος των γονιών σε αυτό, επίσης, είναι καθοριστικός καθώς εκείνοι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο και το είδος του παιχνιδιού στην καθημερινότητα του παιδιού τους.

Αδιαμφισβήτητα, το παιδικό δωμάτιο αποτελεί τον βασικό χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά καθώς εκεί βρίσκεται το καταφύγιό τους. Εκεί δημιουργούν τους δικούς τους κανόνες και βάζουν τα δικά τους όρια με βασικό γνώμονα τη φαντασία τους. Βοηθήστε τα, λοιπόν, να διεγείρουν ακόμη περισσότερο τη φαντασία τους και το δημιουργικό παιχνίδι τους διαμορφώνοντας κατάλληλα το παιδικό τους δωμάτιο.

Πώς να διακοσμήσω το παιδικό δωμάτιο

Αρχικά, όταν διαμορφώνετε το παιδικό δωμάτιο είναι σημαντικό να δημιουργήστε τη διακόσμηση με βάση το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού, ώστε ο χώρος να το προσελκύει για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Η νέα παιδική σειρά  LUSTIGT της IKEA θα σας βοηθήσει σε αυτό καθώς τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί ώστε να δημιουργείται ένας ολόκληρος φανταστικός κόσμος πλούσιος σε λεπτομέρειες με το παιχνίδι να μην έχει τέλος και κανόνες. Οι σχεδιαστές της σειράς, μάλιστα, για να το πετύχουν αυτό, ανέτρεξαν σε βιβλιογραφία και πραγματοποίησαν μια ποιοτική έρευνα, μιλώντας με 352 άτομα ηλικίας από δύο έως ενενήντα ετών στην Κίνα, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Αν θέλετε να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα μέσω του παιχνιδιού βρείτε τα αντικείμενα που ταιριάζουν στο δικό σας χώρο και μπείτε μαζί με τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας τους.

Το χρωματιστό παζλ LUSTIGT είναι ένα από τα αντικείμενα που θα αγαπήσετε καθώς είναι ένα πολύ ευχάριστο και δημιουργικό παιχνίδι στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι.

Βοηθά το παιδί να αναπτύξει λογική σκέψη και κινητικές δεξιότητες, ενώ παράλληλα του μαθαίνει διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Μόλις το παζλ ολοκληρωθεί τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον κόσμο που ξετυλίγεται μπροστά τους και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες.

Για να κάνετε το «καταφύγιο» του παιδιού σας ακόμη πιο ελκυστικό και ευχάριστο για το παιδί σας μην μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε το πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι με τα βελάκια, το ρολό χαρτιού χρωματισμού για ατελείωτες ώρες ζωγραφικής ή το σχοινάκι LUSTIGT με ενσωματωμένα LED φωτάκια για παιχνίδι ακόμα και στο σκοτάδι.

Για τις ώρες που το παιδί θέλει να περάσει την ώρα του πιο ήρεμα και χαλαρά δώστε του την επιλογή παιχνιδιών σκέψης και συγκέντρωσης, ώστε ταυτόχρονα να αναπτύξουν λογική σκέψη και κινητικές ικανότητες.

Με βασικό υλικό της κατασκευής τους το ξύλο, τα νέα παιχνίδια της σειράς LUSTIGT, όπως οι χάντρες για κορδόνια, τα επιτοίχια ράφια και το ρολό βαφής, κινητοποιούν τα χέρια και μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τις απεριόριστες δυνατότητες του παιχνιδιού και την έκφραση της δημιουργικότητας.

Ψάχνοντας για το τι ταιριάζει σε εσάς και τα παιδιά σας θα βρείτε δεκάδες έξυπνες και καλόγουστες για το παιδικό δωμάτιο ιδέες και θα καταλήξετε σε αυτή που θα κάνει το χώρο του παιδιού όπως το φαντάζεστε εκείνο και εσείς.

Πώς να διαλέξω παιδικό κρεβάτι

Πολύ σημαντικό κομμάτι που συνδυάζει την άνεση και την αισθητική στο παιδικό δωμάτιο είναι το κρεβάτι του παιδιού. Βρείτε μέσα από τη μεγάλη ποικιλία της  IKEA αυτό που σας ταιριάζει και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο στρώμα καθώς αποτελεί τον βασικό παράγοντα για έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο.

Μην ξεχνάτε, τέλος, ότι δεν υπάρχει μόνο μία σωστή ή ιδανική διακόσμηση παιδικού δωματίου και πάντα πρέπει να επιλέγετε με βάση το προσωπικό σας γούστο και κυρίως με τις επιθυμίες του κάθε παιδιού. Μην ξεχνάτε ότι το παιδί μέσα από το παιχνίδι δεν διασκεδάζει απλώς, αλλά μαθαίνει και ανακαλύπτει τον κόσμο σε κάθε του κίνηση!

Exit mobile version