Στρατηγικές για να βοηθήσετε τα παιδιά σας με τον αδελφικό ανταγωνισμό

Ορισμένες φορές στην ανατροφή των παιδιών τους, οι γονείς πρέπει να μεσολαβούν στις οικογενειακές συγκρούσεις που προκύπτουν. Ωστόσο, συχνά αναρωτιούνται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουν τον αδελφικό ανταγωνισμό υπό έλεγχο. Πρέπει να διασφαλίσουν ότι αυτές οι εντάσεις δεν κλιμακώνονται σε λεκτικές ή φυσικές πράξεις βίας.

Αν και δεν συμβαίνει πάντοτε, κατά κανόνα, τα αδέλφια τείνουν να ανταγωνίζονται και να διαφωνούν μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια ορισμένων ηλικιακών κατηγοριών, όταν είναι πολύ μικρά και όταν είναι έφηβοι. Ωστόσο, η αδελφική αντιπαλότητα μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και όταν είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Πώς να ελέγξετε τον αδελφικό ανταγωνισμό

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές που οι γονείς μπορούν να δώσουν προσοχή στην αποστολή τους για να προωθήσουν την ειρήνη μεταξύ των παιδιών τους.

– Πάντα να τα κάνατε να αισθάνονται εξίσου ξεχωριστά. Υπάρχουν πολλές καθημερινές καταστάσεις στις οποίες τα παιδιά αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται διαφορετικά.
– Διδάξτε τους από μικρή ηλικία πως να μοιράζονται απολύτως τα πάντα, αλλά και να τα διδάξετε να δανείζουν πράγματα που δεν είναι δικά τους.
– Διδάξτε τους να διαπραγματεύονται και να καταλήγουν σε συμφωνίες. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να παίρνουν αποφάσεις σχετικά με τα πράγματα όπως να τα γυρίσουν πίσω. Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες των συμφωνιών που φτάνουν, το σημαντικό είναι ότι θα μάθουν να έχουν ανοιχτούς διάλογους.

Exit mobile version