Συμβουλές για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά

Η ευτυχία των παιδιών σας εξαρτάται από εσάς και πολλές φορές βρίσκεται σε πολύ πιο απλά πράγματα απ’ ο,τι νομίζετε.

Kάθε γονιός θέλει ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο παιδί και δεν είναι τόσο δύσκολο να το πετύχετε. Ακολουθήστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν…

1. Αισιοδοξία
Τα παιδιά χρειάζεται να λαμβάνουν αισιόδοξα και θετικά μηνύματα και όχι αρνητική ενέργεια. Προσπαθήστε να σκέφτεστε θετικά για να διευκολύνετε όχι μόνο το μέλλον του παιδιού αλλά και το δικό σας.

2. Καλή ψυχική υγεία
Αν η δική σας ψυχική υγεία είναι καλή, τότε είναι και του παιδιού σας. Για παράδειγμα, οι μαμάδες που υποφέρουν από κατάθλιψη, προκαλούν άγχος στα παιδιά τους ακόμη κι από τη νηπιακή ηλικία. Μην παραμελείτε την ψυχική σας υγεία και αν χρειάζεστε βοήθεια μη διστάσετε να τη ζητήσετε.

3. Προσαρμοστείτε στα θέλω του παιδιού σας
Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά των οποίων οι γονείς προσαρμόζουν τους κανόνες διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την προσωπικότητα των παιδιών τους έχουν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άγχος και κατάθλιψη, συγκριτικά με εκείνα που έχουν κάθετους στη συμπεριφορά τους γονείς.

4. Κανείς δεν είναι τέλειος
Και φυσικά ούτε εσείς ούτε το παιδί σας. Μην προσπαθήσετε να το βάλετε σε καλούπια καταπιέζοντάς το. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences, οι νέοι γονείς που πιστεύουν ότι πρέπει να δείξουν στην κοινωνία ότι είναι τέλειοι, είναι υπερβολικά αγχωμένοι και ανασφαλείς. Χαλαρώστε λοιπόν και θα γίνετε πιο αποτελεσματικοί γονείς.

Exit mobile version