Τα «Κενά παιδιά» και τα λόγια του κορυφαίου ψυχιάτρου που συγκλονίζουν κάθε γονιό

Ένα άρθρο - καταπέλτης...

Πόσο ακούμε τα παιδιά και πόσο αφουγκραζόμαστε όσα μας λένε ή μας δείχνουν με τις πράξεις τους; Αυτό αναρωτιέται και καταγράφει ένας κορυφαίος ψυχίατρος, ο Δρ. Luis Rojas Marcos ο οποίος μας καλεί να ανοίξουμε τα μάτια και να αφυπνιστούμε για όσα συμβαίνουν στα παιδιά μας ή όσα αυτά νιώθουν.

Μέσα από ένα άρθρο-καταπέλτη που έχει γίνει viral αναζητά τι έχει πάει λάθος και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε.

Υπάρχει μια σιωπηλή τραγωδία η οποία εκτυλίσσεται σήμερα στα σπίτια μας και αφορά τα πολύτιμα κοσμήματά μας, τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας βρίσκονται σε καταστροφική συναισθηματική κατάσταση! Τα τελευταία 15 χρόνια, οι ερευνητές, μας έχουν δώσει ολοένα και πιο ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με μια απότομη και σταθερή αύξηση της ψυχικής ασθένειας στην παιδική ηλικία που φτάνει τώρα σε επιδημικές αναλογίες:
Οι στατιστικές δεν λένε ψέμματα:
Τι συμβαίνει και τι κάνουμε λάθος;
Τα σημερινά παιδιά βρίσκονται σε υπερδιέγερση και είναι γεμάτα υλικά δώρα, αλλά στερούνται των βασικών για μια υγιή παιδική ηλικία, όπως:
Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια τα παιδιά χόρτασαν από:
Τι να κάνουμε;
Αν θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν άτομα ευτυχισμένα και υγιή, πρέπει να ξυπνήσουμε και να επιστρέψουμε στα βασικά. Είναι ακόμη δυνατόν! Πολλές οικογένειες είδαν άμεση βελτίωση λίγες εβδομάδες αφότου εφάρμοσαν τις ακόλουθες συστάσεις:
Exit mobile version