Τι είναι η φαντασία του παιδιού;

Εάν υπάρχει κάτι στο οποίο υπερέχουν τα παιδιά, είναι η ικανότητά τους να φανταστούν και να δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα διάφορα στάδια της φαντασίας ενός παιδιού και πώς θα τον διεγείρουν.

Η φαντασία και η διαίσθηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των μικρών μας. Η φαντασία αποτελεί μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων του παιδιού.

Ανεξάρτητα από την πραγματικότητα του παιδιού, θα έχουν πάντα τη δική τους αντίληψη. Ένας τόπος όπου η φαντασία τους μοιάζει να τους παίρνει από το χέρι για να τους καθοδηγήσει μέσα από μια μυριάδα εμπειριών.

Εδώ θα ανακαλύψουμε όλα τα πράγματα που ενθυλακώνουν το θαυμάσιο σύμπαν της φαντασίας ενός παιδιού.

Τι είναι η φαντασία του παιδιού;

Το παράξενο και αφηρημένο είναι αυτό που περιβάλλει τον ορισμό αυτής της λέξης. Γιατί; Επειδή η φαντασία είναι μια έννοια στην οποία τα όρια και η λογική είναι ανύπαρκτα.

Εκτοξεύεται από τις παρορμήσεις των παιδιών και τη συνεχή ανάγκη να διευρύνουν το σύμπαν τους … πηγαίνοντας πέρα από τα γνωστά και όσα βλέπουμε και βιώνουμε.

Η φαντασία του παιδιού κορυφώνεται όταν δημιουργεί πρωτότυπες και πνευματικές ιδέες.

Χαρακτηριστικά της φαντασίας ενός παιδιού

Η φαντασία αποτελείται από δύο παράγοντες. Το ένα είναι εξωτερικό (το περιβάλλον του παιδιού) και το άλλο εσωτερικό (η σκέψη του για τον κόσμο).

Αυτοί οι δύο παράγοντες αναπτύσσονται καθώς το παιδί αποκτά γνώσεις. Βοηθούν επίσης τα παιδιά να μάθουν και να δημιουργήσουν σχέσεις.

Γι ‘αυτό μπορούμε να δούμε τη φαντασία τους στην εργασία όταν παίζουν, λένε ιστορίες ή τρώνε. Η αντίληψή τους και η υποκειμενικότητα είναι μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της φαντασίας τους.

 

Exit mobile version