Το κλειδί για το μεγάλωμα ανεξάρτητων παιδιών

Θα ξεκινήσουμε προσφέροντάς σας αυτή την απλή και αξιόλογη συμβουλή: Εάν θέλετε ένα ανεξάρτητο παιδί, δώστε τους κάποια αυτονομία. Γνωρίζουμε ότι η ιδέα της «αυτονομίας» μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για πολλές μαμάδες και μπαμπάδες.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουμε όλες τις ελευθερίες που θέλουν; Καθόλου. Πρόκειται για την εμπιστοσύνη των παιδιών μας και για την ανάπτυξή τους ανάλογα με την ηλικία τους και τα δικά τους μεμονωμένα χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν μητέρες και μπαμπάδες που προσπαθούν να δίνουν τα παιδιά τους το καλύτερο κάθε μέρα.  Φροντίζουν τα πάντα για τα παιδιά τους. Δένουν τα παπούτσια τους, καθαρίζουν τα παιχνίδια τους, ετοιμάζουν τη τσάντα για σχολείο, χτενίζουν τα μαλλιά τους, τα ντύνουν … Όλα έχουν όριο, ισορροπία και σκοπό.

Έρχεται μια εποχή που τα παιδιά σας πρέπει να σταματήσουν να είναι μωρά για να γίνουν παιδιά . Κάτι τέτοιο θα τους προκαλέσει εκνευρισμό στην αρχή μέχρι να το συνηθίσουν.

Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τους ξεκαθαρίσετε από την αρχή: η ανάπτυξη και η ανεξαρτησία σημαίνει να είστε υπεύθυνοι και για να είστε υπεύθυνοι πρέπει να αποδείξετε τι μπορείτε να κάνετε.

Exit mobile version