Το παιδί μου δεν μου δείχνει σεβασμό: Τι να κάνω;

Όλοι οι γονείς ελπίζουν να έχουν μια καλή και αρμονική σχέση με τα παιδιά τους. Παρ ‘όλα αυτά, μερικές φορές στις καθημερινές εντάσεις που μπορεί να προκύψουν, μπορεί να περάσει από το μυαλό σας ότι το παιδί σας δεν σας σέβεται.

Μερικές φορές νιώθουμε ότι τα πράγματα κλιμακώνονται. Αν αυτό αισθάνεται σαν κάτι που έχετε βιώσει, εδώ θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για το πώς να αντιστρέψετε την κατάσταση.

Να είστε παράδειγμα

Το κλειδί είναι να ενθαρρύνετε τη σεβαστή συμπεριφορά στα παιδιά σας και να είστε ένα θετικό πρότυπο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Απαιτεί πολλή θέληση και υπομονή για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων που προκύπτουν μεταξύ σας.

Είναι απαραίτητο να παραμείνετε ήρεμοι. Και δεν πρέπει ποτέ να τους απειλείτε προφορικά ή να τους βλάπτετε φυσικά.

Επιπλέον, πρέπει να αντιδρούμε με μετρημένο τρόπο όταν τα παιδιά μας κάνουν λάθος. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι είναι εντάξει να είσαι άνθρωπος και να κάνεις λάθη κάποιες στιγμές. Θα δουν ότι η λύπη και η συγχώρεση είναι πολύτιμες αρετές και σημαντικές πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων από μόνα τους.

Καθορίστε σαφή όρια

Είναι πραγματικά σημαντικό να τεθούν κανόνες συμπεριφοράς ως γονείς. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν σαφώς τι είδους συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και τι είδους συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη αλλά όχι τόσο σοβαρή. Με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να γνωρίζουν ότι η διέλευση των ορίων θα έχει συνέπειες.

Exit mobile version