Τα «κρυμμένα» μυστικά των παιδιών από τους γονείς

Τι δεν αποκαλύπτουν στους γονείς τους, ακόμη και αν ξέρουν μέσα τους πως θα αποκαλυφθούν αργότερα

Δεν είναι μόνο οι ενήλικες που έχουν τα δικά τους μυστικά. Και τα παιδιά έχουν τα μυστικά τους, τα οποία θέλουν να διαφυλάξουν από τους γονείς. Συνήθως, λόγω του φόβου μήπως και τα μαλώσουν, για κάτι που έχουν κάνει ή για κάτι που τα ίδια δε νιώθουν όμορφα.

Αλλά ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα πιο συχνά μυστικά των παιδιών από τους γονείς.

Δεν αποκαλύπτουν στους γονείς ότι έκαναν μια σκανταλιά, ακόμα κι αν ξέρουν ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί, αφού τίποτς δεν μένει κρυφό.

Δεν αποκαλύπτουν στους γονείς ότι ζηλεύουν το αδελφάκι και θέλουν το… κακό του. (Στην πραγματικότητα κανένα παιδί δεν έχει τέτοιου είδους αίσθημα για το αδελφάκι του, αλλά η ζήλια το κάνει να νιώθει έτσι).

Δεν αποκαλύπτουν στους γονείς ότι τα μάλωσε η δασκάλα στο σχολείο για οποιονδήποτε λόγο.

Δεν αποκαλύπτουν στους γονείς ότι τσακώθηκαν στο σχολείο με κάποιον/α συμμαθητή/τρια.

Δεν αποκαλύπτουν στους γονείς έναν κακό βαθμό που πήραν στο τεστ (αλλά είπαμε τίποτε δεν μένει κρυφό) ή ότι είχαν πάει στο σχολείο αδιάβαστα.

Δεν αποκαλύπτουν στους γονείς… με ποιον ή ποια συμμαθητή ή συμμαθήτριά τους είναι ερωτευμένα. Αν και, πλέον, τα παιδιά νιώθουν περισσότερο άνετα με τους γονείς να μιλάνε για τους σχολικούς τους έρωτες. Όσο είναι σε μικρότερη ηλικία, διότι μεγαλώνοντας πιο δύσκολα ανοίγονται.

Exit mobile version