Θ. Ζαούτης: Η διασπορά του ιού στα σχολεία είναι ιδιαίτερα περιορισμένη

Στη διάρκεια ενημέρωσης νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Καθηγητής Παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης υποστήριξε ότι το μοντέλο λειτουργίας των σχολείων απέδωσε. Η διασπορά του ιού στα σχολεία είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, λόγω του ότι γίνεται υψηλό testing στους μαθητές, αλλά και λόγω του ότι υπάρχει βαθιά ενσυναίσθηση από την πλευρά των οικογενειών για την τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας”, τόνισε ενδεικτικά, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η ηλικιακή ομάδα όπου διαγιγνώσκεται πιο έγκαιρα η μόλυνση είναι οι μαθητές, τα παιδιά στα σχολεία.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Όπως σημειώθηκε τα ποσοστά κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας αυξήθηκαν μεν κατακόρυφα την 37η εβδομάδα του έτους, δηλαδή κατά το άνοιγμα των σχολείων, λόγω των τεστ που άρχισαν να διενεργούνται, αλλά τις επόμενες εβδομάδες σταθεροποιήθηκαν και ελαφρά μειώθηκαν.

Δεν υπάρχει επομένως μεγάλη ενδοσχολική διασπορά και με βάση τα στοιχεία, η εκπαίδευση έχει το μεγαλύτερο ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, η πλειοψηφία των κρουσμάτων σε εμβολιασμένους, δηλαδή ποσοστό περίπου 70%, αφορά τις ηλικιακές ομάδες 18-59 ετών.

Exit mobile version