Τρεις λόγοι να εντάξεις τους χουρμάδες στο διαιτολόγιο του παιδιού σου

Νόστιμοι και υγιεινοί

Τελευταία βλέπουμε συχνά συνταγές στους οποίους χρησιμοποιούνται χουρμάδες για γλυκιά γεύση αντί της ζάχαρης.

Πρόκειται για έναν γλυκό, ξηρό καρπό, αυτόν της φοινικιάς ο οποίος είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Οι χουρμάδες περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο, νάτριο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο. Πολλά θρεπτικά συστατικά που περιέχονται μέσα στον χουρμά αλλά επίσης και βιταμίνες όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α, Β6 και βιταμίνη Κ. Αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Δείτε παρακάτω τρεις επιπλέον λόγους να εντάξεις τους χουρμάδες στο διαιτολόγιο του παιδιού σου:

Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου: Οι χουρμάδες θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικοί και για την ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Δυναμώνουν τα δόντια: Συμβάλλουν στην υγεία και ενδυνάμωση των δοντιών και επιπλέον, κάνουν καλό και στα ούλα.

Βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία: Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία έχει συσχετιστεί με την βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

 

Exit mobile version