Τρεις συμπεριφορές των γονιών που εκνευρίζουν τους εφήβους

Οι ισορροπίες δεν είναι εύκολες σε αυτές τις ηλικίες

Όσοι έχουν παιδιά στην εφηβεία γνωρίζουν ότι η καθημερινότητα μπορεί να κρύβει αντιδράσεις και ξεσπάσματα για διάφορους λόγους, ακόμη και φαινομενικά αδιάφορους.

Ωστόσο, φαίνεται πως σύμφωνα με τους ειδικούς κάποιες συμπεριφορές των γονέων εκνευρίζουν περισσότερο τους εφήβους.

Έλλειψη σεβασμού στην ιδιωτικότητά του

Αν υπάρχει ένα πράγμα που αναζητούν οι έφηβοι, αυτό είναι σίγουρα η ιδιωτικότητά τους καθώς χρειάζονται τον προσωπικό τους χώρο και χρόνο.  Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να τους δίνετε τον απαραίτητο χώρο και να είστε διακριτικοί δηλαδή να μην ψάχνετε συνεχώς τα πράγματά τους ή να κοιτάτε τα μηνύματά τους στο κινητό.

Ασκείτε κριτική στους φίλους του 

Ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε με τις παρέες του έφηβου παιδιού σας, θα πρέπει να κάνετε έναν ειλικρινή διάλογο και όχι κριτική ή επίθεση. Πολλές φορές η κριτική συμβαίνει επειδή οι φιλίες του παιδιού μας δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας. Ωστόσο, θα πρέπει όμως να κατανοήσετε και να σεβαστείτε τις επιλογές του.

Δεν επιβραβεύετε την προσπάθειά του

Όλοι θέλουν μια καλή κουβέντα και μια επιβράβευση. Οι έφηβοι δεν αποτελούν εξαίρεση. Ακόμα κι αν κάνουν κάτι που είναι υποχρέωσή τους, είναι σημαντικό να τους επαινείτε, να αναγνωρίζετε την προσπάθειά τους.

Exit mobile version