Πώς αυτοί οι γονείς έφτιαξαν την πιο cool βιβλιοθήκη για τα παιδιά τους

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν ότι χρειάζονται ή θέλουν μια νέα βιβλιοθήκη, κατευθύνονται σε οικονομικά πολυκαταστήματα ή σε καταστήματα επίπλου για να πάρουν ένα βασικό σύνολο ραφιών. Όμως, οι Jessica και Sinclair Breen, από το Brisbane της Αυστραλίας, αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, είχαν την επιθυμία να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την Jessica Breen, η έμπνευση για την τεράστια ντιζαϊνάτη βιβλιοθήκη τους προήλθε από ένα σχέδιο που είδαν στο διαδίκτυο εδώ και πολύ καιρό.

«Περίπου 10 χρόνια πριν, είδα μια φωτογραφία και αμέσως είχα σκεφτεί ότι θα ήταν τέλεια για το σπίτι των ονείρων μου», δήλωσε η Jessica Simplemost. «Όταν λοιπόν ήμασταν σε θέση να χτίσουμε το σπίτι μας, είχαμε τη βιβλιοθήκη στα σχέδια μας.»

Η Sinclair (κατασκευαστική εταιρία) και η Jessica εργάστηκαν μαζί για να φτιάξουν τα μεμονωμένα κουτιά που θα ενωθούν όλα μαζί για να κάνουν την απίστευτη βιβλιοθήκη. Καθώς άρχισαν να εκτελούν το έργο, όμως, γρήγορα ανακάλυψαν ένα πρόβλημα: το βάρος όλων αυτών των κιβωτίων θα ήταν αδύνατο να σταθούν στον τοίχο τους!

Έτσι, αποφάσισαν να χτίσουν ολόκληρη τη βιβλιοθήκη στο έδαφος πάνω σε ένα «ψεύτικο» τοίχο που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στον πραγματικό τοίχο πίσω από αυτό. Φυσικά, αυτό προκάλεσε το δικό του σύνολο προβλημάτων υλικοτεχνικής υποστήριξης.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν πως θα εξασφαλίσουμε το βάρος του ψεύτικου τοίχου και των κιβωτίων σε έναν προϋπάρχοντα τοίχο με το μέσο μέγεθος ξύλινων καρφιών στο εσωτερικό», δήλωσε η Τζέσικα. «Επειδή τα κιβώτια και ο ψεύτικος τοίχος πιάνουν ολόκληρο το χώρο, το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα, γεγονός που έχει βοηθήσει η βιβλιοθήκη να είναι σταθερή και ασφαλές τα τελευταία δύο χρόνια».

Το σύνολο της κατασκευής χρειάστηκε 16 ώρες για να τελειώσει. Τα παιδικά βιβλία είναι χαμηλά στο έδαφος και με εύκολη πρόσβαση στα μικρά χέρια. Ενώ τα βιβλία της μαμάς και του μπαμπά μπαίνουν ασφαλώς στα επάνω ράφια.

Exit mobile version